Cypromix tabletta 7 napos szünetben védettséget ad? (tudásbázis kérdés)
Gondolom ez a doki, Yadine-t meg Yasmille-t szokott felírni a pácienseinek, ami cirka 7-9 ezer ft.
Tudod mikor váltanék ki annyiért egy tablettát.
Szia,
én is Cypromixet szedek és vd, sőt, más is azt fogja mondani, hogy véd.
Sőt, a Cypromix fogamzásgátló, csak bőrgyógyászok fejlesztették ki.
Tudod, azért hurrogják le ennyire egyes dokik, mert:
1. hány olyan korszerű fog.gátlót ismersz, ami ennyire olcsó?
2.Hány fog.gátló van ma Magyarországon, amire adnak támogatást?
3.Nem mindegy, hogy a választott nőgyógyászod, melyik gyógyszergyártó céggel van szerződésben.
Ugyanis, először azt a tablettát írják fel, amelyiket az adott cég gyártja, ha nem válik be, mást ír helyette.
De ez nem csak a nőgyógyászokkal van így...
Ne aggódj.
Jah, és a másik, hány ezer nő esett volna teherbe a hétnapos szünetben?
Ugyanis a fog.gátlót megszüntetik a peteérést, és a mensi az nem mensi, hanem megvonásos vérzés.
Ez az orvos aki amúgy sokak szerint jó szakember itt azt írja, hogy a tabik a 7napos szünetben nem adnak védelmet így "ajánlatos" védekezni.
Írtam is neki:
Doktor úr!
Most olvasom a gyakori kérdései között, hogy a 7napos szünetben kiegészítő védekezést kell alkalmazni. Ez most komoly??
Cyprmoix-et szedek, de ez nincs beleírva a tájékoztatójába, sőt soha senki nem mondott ilyet nekem. Ez most tényleg így működik, mert nagyon jó lenne ha ezért esnék teherbe, hisz voltunk a barátommal együtt a szünetekben(nem vérzéses napokon)
Válasz:
A helyes szó a "kell" helyett az ajánlott. Ez viszont komoly! Akik a gyógyszertájékoztatót írják, nem is gondolnak arra, hogy valaki a szedési szünetben is él nemi életet.Azt ugye tudja, hogy a cypromix nem fogamzásgátló?
És mégegy levelezés:
Üdvözlöm Doktor úr!
Én írtam a 7napos szünettel kapcs.
Elég sokan élnek nemi életet a szünetek alatt, ezt más közösségi oldalakon ahol ebben a témában társalognak lehet olvasni is, és mindenki körében az van elterjedve, hogy a tabletták védelmet biztosítanak. Volt aki szerint ez bele is volt írva a tájékoztatóba. Illetve nem olvastam vagy hallottam még olyanról, hogy ilyen van, hogy orvos ezt mondaná, felhívná az ember figyelmét, hogy ugyan vigyázzunk már. Nem azért szedek gyógyszert, hogy teherbe essek a félretájékoztatások miatt, ha ez így mind igaz, akkor eléggé gáz.
Nem értem miért nem mondják más orvosok is(sőt van aki azzal nyugtatja meg a betegét(akár itt az oldalon is), hogy nyugalom véd a 7 nap alatt is)
Nekem most van a 7napos szünetem, tegnap jött meg, de még csak barnás vérzés. Ha nem lesz piros egyáltalán, akkor lehet probléma?
Cyprimix-et szedek, ezt írta fel az orvosom, illetve kérdezte, hogy hajlamos vagyok e pattanásokra, és amiatt elméletileg.
válaszát előre is köszönöm.
Válasz:
Az orvosa sajnos nem a lelkiismeret lovagja, Önnek nem igazán volna szabad ezt a gyógyszert szednie, mert baromi erős a hormonhatása. Hogy ezen az oldalon ki kompetens még rajtam kívül ilyen kérdésekben, azt nem tudom, de a véleményemet fenntartom. Mindenesetre aki ebbe a kérdésbe illetéktelenül beleártja magát, annak toll fülébe! Gondolkodjék egy kicsit logikusan. Ha valaki véletlenül kihagy csak egyetlen tablettát a szedésből, nem azonnal mindenféle rendszabály lép életbe? Itt meg 7 tabletta marad ki! Miért és mi adna biztos védelmet? A tájékoztatót nem én írtam, azért nem én kérek szemrehányást! Viszont én szóltam!
-------------
Nah akkor most mi az isten van? Most ő a hülye, vagy a többi orvos, vagy a gyógyszergyártó, vagy mindenki? Ez eléggé kétségbeejtő, hogy senki sincs egy véleményen lassan(a szakemberek közül), mintha a középkorban lennénk ahol mindenki csak tippelget mi miért van.
További ajánlott fórumok:
- Mikor kapom meg a védettségi igazolványt?
- Hogy fog működni az antitesten alapuló védettséget igazoló papír megszerzése?
- Oltás után nem kaptam védettségi igazolványt
- Fogamzásgátlót szedek, de még nem jött meg a vérzésem, pedig már a 4. nap a tabletta szünetben. Ez már baj?
- Cypromix tabletta hatása a hízásra?
- Cerazette - az első tabletta után mennyi idő múlva alakul ki védettség?