Oltás után nem kaptam védettségi igazolványt (beszélgetés)
Én március 11-én kaptam az első oltást. Én is jeleztem a mo.hu-n és a kormányablakban is, hogy nem kaptam védettségi igazolványt de azóta sem érkezett meg a kártya :(
Február 4-én kaptam az első oltást, 25-én a másodikat, de nem kaptam védettségi igazolványt. Két hete kértem a magyarorszag.hu-n, de semmi válasz, se kártya nem érkezett.
Amennyiben nem kaptad meg, itt tudod megtenni a bejelentést. Ügyfélkapu kell hozzá.
[link]
Valószínüleg ügyfélkapun. Bár nem engem kérdezel.
Szia
Hol lehet online csinálni?
23 éve egy lakcímem van, de a postásunk új :))
Mondjuk férjem is később kapta meg nálam, pedig korábban oltották. Én kb. 2 hét múlva.
Én sem kaptam meg, 21 éve ugyanaz a lakcímem.
Online egyszerűbb szerintem, most csináltam meg egy ismerősnek.
Az nem lehetséges, hogy más címmel regisztráltál oltásra, mint ahol tartózkodsz? Esetleg küldték és nem találtak adott címen?
Köszönöm szépen! Hétfőn kérek időpontot.
Köszönöm szépen a segítséget. Hétfőn kérek időpontot az okmányirodába, remélem sikerül.
Persze, elfér a többi kártya mellett, nem sok helyet foglal.
Nem a meglétével, hanem pont a hiányával van problémája az emlegetett rokonoknak. De biztosan megkapják ők is előbb-utóbb. Nekem olyan mindegy.
De igen, az első oltás után alig van védettség. Mondjuk legalább biztosított a 2.oltás így. Mondjuk ismerősömnek van, akinek semmit nem töltöttek ki a papírján a 2.-ra vonatkozólag, van, akinek csak dátumot írtak, nekem dátum mellé még az órát is leírták, mikorra érkezzek.
Csak a tapasztalatok kiegészítéséül:
Az "oltási emlékeztető" összehajtható igazolvány-szerűságet a kezembe nyomták az első oltás után. Rá néhány napra postán megérkezett az igazolványkártya-szerű "védettségi igazolás", amelyre rá van nyomtatva az első oltás időpontja.
Pedig akkor még nincs védettség.
Nem tartom sértőnek a létezését, elfér a többi kártya között.
A kormányhivatalban foglalj időpontott, védettségi igazolvány pótlása ügyében, de ha van ügyfélkapud, azon keresztül is intézheted.
Ilyen semmire kapott igazolványos sztorival én se találkoztam a valóságban.
Aki még nem kapott 2 oltás után sem, az konkrét rokon. De olyan rokonom is van, aki még decembertől kb január végéig volt beteg igazoltan, és szintén nem kapott igazolványt, míg más gyógyult betegek már akkor is kaptak. Pedig náluk lakcím probléma sem lehetett, életükben egy helyen éltek.
A sógornőm sem kapta meg az védettségi igazolványt, és az okmány irodába kell bemenni, és ott igényelni. Nálunk időpontot is kell kérni, kedden megy. Van akinek sajnos nem küldenek. Anyukámat februárban oltották, és 2 hete kapta meg.
Hihetetlennek látszik, de én hiszek a rádióba betelefonált személyeknek.
Mivel nincsenek koncertek..
Én meg csak itt hallok/olvasok ilyen hihetetlen történeteket.
Hallottam olyat, hogy valaki más bajjal egy vidéki kórházban volt, és pesti lakására kiküldték a védettségi kártyát. Nem volt covidos, és még oltást sem kapott.
Cirkusz meg lesz itt hamarosan. 😂
Ez már fél siker nekik :)) nekünk nem annyira.
Köszönöm! Akkor türelmesen várok tovább :))
Fiam nagy bánata : koncertekre nem jó ? ( csak cirkuszba )
Nyugi, én 03.12-én kaptam az elsőt, 04.06-n a másodikat. Ezen a héten jött meg a v. igazolvány, jóval 2 -ik oltás után, és oltás időpontjaként mégis 03.12. szerepel. De még nem jön meg, addig az oltási igazolvánnyal tudod a védettséged igazolni.
Rejtély, hogyan oldják meg, hogy a dolgoknak csak a fele működjön...
A barátnőmmel egy napon kaptuk az astrazeneca oltást neki egy héten belül küldték a kártyát én azóta is várom. A mo.hu-n jeleztem, hogy nekem nem érkezett meg, de semmi válasz.
Jövőhéten nyitnak a színházak mozik..stb és igazolvány nélkül nem lehet menni:((
További ajánlott fórumok: