7-es adószám igénylése (beszélgetős fórum)
halihó!
létezik még a 7es adószám? én 2011ben váltottam ki, azóta nem kellett, de most szeretnék más tevékenységet felvenni. lehet? hogyan? nekem kell kikeresni ugyanúgy a teáor számot? köszi
Sziasztok!
7-es adószámom van , az lenne a kérdésem, hogy webáruházat nyithatok-e? Köszönöm!
Így van,nem kell!Ezzel az adószámmal nem lehet rendszeres bevételhez jutni,erre figyelj!
Én tavaly váltottam ki és minuszos lettem sajnos,de legjobb esetben is nullás,vagy éppen csak kerestem rajta.
Igen, de azért az gyanús, ha nincs jövedelmed! A bevételből le kell vonni a beruházásra fordított összeget (minden hozzávalót számlára vegyél!!!), és a maradék lesz a jövedelem ami után adózni kell.
Persze az első évben lehetsz nullán, vagy veszteséges is, mert beruháztál. De utána már "valamennyi" jövedelmednek kell lenni, mert gyanús leszel!
nagyon szépen köszönöm, ugyhogy hétfőn megyek is elintézni, fizetni ott helyszínen kell valamit?
ideiglenes személyivel szerintetek kiadják?
900306 - Képző- és iparművészeti tevékenység
321304 - Népi iparművészeti és iparművészeti divatékszer, díszműáru készítése
900301 - Egyéb alkotótevékenység
Fontos azért,hogy ha gyeden vagy vagy munkanélküli ill.egyéb segélyeben részesülsz,akkor nem válthatod ki..gyes mellett viszont lehet..
AAz biztos,hogy a hivatalban sokan nem is tudnak pontos infót közölni erről,ill.kapásból rábeszélnek,hogy vállalkozó legyél.
12T101-es nyomtatványt kell kitöltened,amit a nav honlapján megtalálsz..majd ugyanott keresni hozzá tevékenységi körhöz tartozó számot..
ehot csak akkor kell fizetned,ha nincs munkahelyed,biztosításod..ezt akkor nyílván magad után kell majd befizetned..(de ha munkaviszony mellett csinálod,akkor nem!)a navnál van információs pult,ott is tudnak segíteni..de elég sok fórum is van már a neten ebben a témában!
Sok sikert neked!
nekem van!
én csak ajánlani tudom!már ha megmarad.
ne higgy az apehosoknak,nem érdekük,h kiadják,így szokták mondani,h nem lehet,kell a vállalkozói.Ne higgy nekik!Ragaszkodj hozzá!csak neked kell kikeresni a kódot!Már nem is tudom,honnan...
Én tavaly váltottam ki és most gondolkozom rajta,h bővítem a tevékenységet,ugyanis én meg babasapit és kiscipőt horgolok.:-)
További ajánlott fórumok:
- Közgyógyellátás igénylésének mi a folyamata?
- Gyermekvédelmi kedvezmény igényléséhez milyen indokot irjak?
- Szociális segély igénylésénél mit számítanak jövedelemnek?
- Ápolási díj igénylésekor szükségszerű-e hogy az ápolttal egy fedél alatt lakni?
- Személyi igazolvány igényléséhez mi szükséges?
- 7-es adószám kiváltása. Szeretnék segítséget, miként van mód kiváltására, illetve mik a konkrét kötelezettségek, előnyök, hátrányok!