Szociális segély igénylésénél mit számítanak jövedelemnek? (tudásbázis)
jajj de rendi :)
de azt javaslom menjetek át felnöttire ott élete végéig fogják kezelni :)
helyesbítés :
ui: lehetőleg a jövőben próbáljatok meg annyi pénzt össze kaparni mintha dolgoznátok az az legalább 45-48 ezret, és mellé kérni élelmiszer segélyt, illetve lakás fentartásit bár én nem kapom meg :(
úgyértettem hogy ha majd a leszázalékolást csináljátok ennyit szedjetek össze, de mint mondtam a fiadnak járnia kell a családi potléknak és mellette elmenni segélyre nem tudom lehetséges-e meg kérdés hogy addig milyen törvények lesznek....
Mivel a fiam csak 6 éves, így a betegség szerencsére kinőhető. :) Reméljük.
Még nincs bizottság, csak szakorvosi vizsgálat, majd igazolás a tartós betegségről. De erről lentebb írtak.
Most nem erre a dologra akarok kitérni, hanem konkrétan a szoc., segélyre. A többi ügyünk sima. Szerencsére szuper gyerekorvosunk van, aki tudja, mikor hová kell mennünk. Időpontot egyeztet, papírokat tölt, kórházi vizsgálatot intéz.
Ugyan mááár :)
Nagyon szívesen :)
Közmunka ? értem hogy még nem tartotok ott hogy leszázalékolás, de kétlem hogy elmehetnél melozni :(
közmunka ? az úgy nézki hogy kellesz 3 hónapig aztán nem, és ugrálhatsz úgy hogy dolgozol 3 hónapot, aztán megen segély aztán megen meló aztán megen segély és így tovább....
Közmunkával olyan 45-48 ezret kereshetsz kb ha jól tudom, és még adóznod is kell utánna....
a 45-48 ezret én mondtam, elötte meg olyan huszon ezreket mondtak hogy nem lépheti túl, én mindkét esetet túl lépem, tgyást gondolom nem kérhetsz, annyira nem ismerem a tgyást, míg felnöttem a szüleim csinálták a dolgokat, aztán felnöttem és csak a leszázalékolásba rázodtam ,,valamennyire bele ,, na ezért nem ismerem se a Tgyást, se a többit, életemben nem dolgoztam, na remélem valamennyire megértesz engem :)
tudom nem egyszerű nekem se az :(
amiket kapok pénzeket ezek után nem kell adóznom, életembe nem adóztam ez van....
írj :)
ui: lehetőleg a jövőben próbáljatok meg annyi pénzt össze kaparni mintha dolgoznátok az az legalább 45-48 ezret, és mellé kérni élelmiszer segélyt, illetve lakás fentartásit bár én nem kapom meg :(
értem, nem kellemes az is biztos, de ahogy többen mondták elöttem ha felnött korában is fenáll ez a betegség ( kétlem hogy ki gyógyulna belőle és ezért ne haragudj meg rám kérlek!!) akkor mehettek az ooszi elé, persze elötte elmentek az állam kincstártoz kérvényt benyújtani családi potlékra ( hát ha megkapja) nyugdíj folyósítóhoz is érdemes lehet bemenni hátha kaphat onnan is valamit, eleinte érdemes többet látogatni az orvosokat, nem úgy értem hogy mindennap adjanak orvosi véleményt, hanem úgy értem hogy mondjuk 2 havonta kérni orvosi véleményt mert nem tudod mikor hívnak be, aztán mikor voltatok legelöször orvosi bizottságon és megvan az ídőpont ahhoz az ídőponthoz ragaszkodni, ha hamarébb be hívnak akkor összekapni velük hogy miért hívnak be hamarébb, ha késöbb hívnak és esetleg úgy látod hogy nem hívnak akkor rájuk írni ahonnan kaptok lovét, persze csak azután hogy megvannak az orvosi papirok!! na mondom én hogy nehéz ezt lepötyögni :(, de próbálok 1-2 tanácsot adni, én kb: 8. éve lesz hogy le vagyok százalékolva, nem könnyű ebbe belejönni, 1-2 dolgot nem értek veled kapcsolatosan de majd megértem
írj és üdv
Ui: Leszázalékolt ember élete a leg bonyodalmasabb mert mindenhova kell ídőpont a végén ezt fogod magadnak mondani : én ebbe belebolondulok, józan bolond vagyok :D
Húú, köszi a sok választ.
Nagyon aranyosak vagytok.
A 22.800Ft felett vagyunk, de valaki írta, hogy 45-48.000 Ft-ot ne érje el. No, nekünk az 1 főre jutó jövedelmünk a kettő közt van.
Érdemes igényelni? Vagy hagyjam a fenébe......
A közmunkaprogramról tud valaki valamit? Esetleg dolgozik benne? Vélemények? Köszi.
mondjuk ha valaki kér családi potlékot ami 20300 ft és elmegy mellette segélyre megkaphassa ? vagy a 2 üti egymást ??
illetve ha megadják talán a tanács ad lakás fenntartásit és élelmiszerre is mert kb olyan 45-46 ezerből nem igazán lehet megélni :(
Még olyan jutott eszembe hogy gondolom kombinálni nem lehet a pénzeket vagy tévedek ??
ha még is lehet kombinálnia pénzeket akkor érdekel hogy akinek nincs gyereke hogy a leges legjobban
illetve akinek van gyereke hogy jár jobban....
ha valakinek mondjuk van 5 gyereke az belezavarodik hogy ennek ez a baja a 2. gyereknek az a baja stb... nem irigylem :)
irj :)
de pont az előbb írtam be a csp fórumba, keressetek rá a google-ban a szociális táblázatra.
Abban aztán minden benne van.
gyet a 3 kiskorút nevelő szülőnek jár a legkisebb 8 éves koráit, gyermeknevelési támogoatás. Összege, mnt a gyesé.
Árvaellátás mellett jár, és az árvaellátást be is kell számítani a jövedelembe (annak a nevéhez kell feltüntetni, akire tekintettel folyósítják, ugyanúgy, mint a családi pótlékot és tartásdíjat).
Az emelt csládi pótlék sem kizáró ok. Csak a jövedelemhatár elég alacsony, egy főre 25650,- ft, ha ennél több, nem jár a rendszeres szociális segély.
mi az a gyet ?
csak a gyesről és a gyedről halottam meg a tgyásról :D
És mi a helyzet akkor ha valaki kap emelt családi potlékot és árvaságit ? úgy tudom ilyen emberke sem kaphat segélyt mondván hogy nem szórul rá
nem fogunk összekapni csak érdekel
dehogy törölték el.
Rendszeres szociális segélyt nem kaphat az, akinek a családjában gyerek után gyet, gyes, gyed, tgyás jár. És ha anyuka kapja ezeket, abban az esetben az apuka sem jogosult a szoc segyélre, sajnos.
Ápolási díjat lehet igényelni, bruttó 1000 ft-tal több a gyesnél, és ebből is 10% nyudíjjárulékot vonnak.
meg kérdés hogy mire az a gyerek felnől milyen törvények lesznek....
És tényleg eltörölték a családi potlékot és az árvasági ellátást? mert valami ilyet halottam hogy eltörölték ezeket a szemetek.... aki jogosult lesz rá vajon mit fog kapni ?? érdekelne
na várj!!
ha majd nagy korú lesz és eljutnak az ooszi elé és megkapja a lovét, ápolásin nem lehet vele szerintem, de szóljatok ha tévedek
További ajánlott fórumok:
- Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása)
- Depresszió, kisebbségi komplexus, szociális fóbia
- Valóban azok az anyák, feleségek, akik teszik a kötelességüket áldozatnak számítanak?
- A GYED igényléséhez az előző évi bruttó bér összege kell valójában? Évi 936000 jövedelem után mennyi a GYED?
- Mennyi most az egy főre eső jövedelemhatár, ha a szociális segélyt kérném?
- A barátnőm válófélben van, egyetemre jár nappali tagozatra. Beadhatja szociális ösztöndíjra az igénylését?