5+1 érdekesség, amit biztos nem tudtál a kecsketejről (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: 5+1 érdekesség, amit biztos nem tudtál a kecsketejről (Napi érdekes)
10 éves koromtól nekem kellett fejni..úgy látszik szerettek, mert soha nem volt vita. Szerettem velük beszélgetni..illetve csak én beszéltem...aztán mehettem zöld finomságokat szedni...főleg a tavaszi zsenge akácot szerették..forralás után a
kihűlt tejen oly vastag volt a föl, mintha vajat ennék...
Ahol lakom csak fínom emberek élnek,(természetesen engem kivéve), ezért nem lehet semmit tartani. Még a madáretetőt is sérelmezik. Pedig a madarak,, mint tudjuk, állami tulajdon.
"Jók" ezek clickbait címek.
De szerintem a legfontosabb információt kihagytad a cikkből, amit BIZTOSAN SENKI SEM TUD, mégpedig, hogy a színe fehér.
76 éves vagyok, 20 éves koromig csak kecsketejet ittam(az egész család). A doki szerint ezért ellenálló a szervezetem.
A TikTokon szoktam nézni kecskefarmokat...bizony párás lesz a szemem.
aham....még ez is lehet...
pedig a kecskék szaporák mint a nyulak...
Természetesen lehet.
Gondolom a cikkírója, majd ad is rá kimerítő választ.
Piszkosul megfogsz lepődni biztos, de tudtam ezeket, sőt még egyebeket is, ha lesz kedvem és időm egyben, leírom.
Csak a címmel van bajom, olyan elcsépelt, mint amivel manapság szinte minden cikk kezdődik. Miért vagy abban biztos, hogy itt mindenki tudatlan, és tutira nem tudja ezeket ?
Én az igazi, mekegő állatból, frissen fejt tejről beszéltem!
Mert boltban vettem már furán jellegtelen, sima ízű változatot is!
Sziasztok!
Leszögezném, hogy szeretem a kecsketejet!
Nyáron és hidegen!
De leginkább, a kecskesajt a kedvencem!
Igazán kár, hogy ilyen drága!!!
Ezért aztán ritkán fér bele a költségvetésbe... :(
Pedig régen a kecske a szegény ember tehene volt!!!!
"A kecsketej a tehéntejnél enyhén édesebb, lágyabb, tejszínesebb ízű."
Ezt viszont nem igazolnám... Mert szerintem a kecsketej erőteljesen jellegzetes ízű és illatú! Szóval, ha először kóstolja valaki, akkor előtte fel kell készülnie lelkileg, mert különben meglepődik és rossz esetben azonnal elutasítja!
De pl, ha a gyerek azt látja, hogy a család szereti és örül neki, ha kecsketej vagy sajt kerül az asztalra, akkor nyilván ő is nyitottabb lesz!
Szóval ide nekem a kecskesajtot!!!!
Lágyan, félkeményen és persze keményen is!
Csak kicsit olcsóbban!
Ugrás a teljes írásra: 5+1 érdekesség, amit biztos nem tudtál a kecsketejről