5 hetes terhes, az orvos parabenes keszítményt használt (beszélgetés)
Igen, ez is egy hatalmas tévhit, hogy a váradósság alatt elromlanak a fogak, csak rosszak a szájhigiénés szokások... Az első terhességemnél nekem is érzékeny volt az ínyem, vérzett, de az orrom is... A másodiknál egyik sem.
Egyébként igaza volt a fogorvosnak, mert a C- vitaminnak vérzéscsillapító hatása van, nem véletlenül adják a Rutascorbint kora terhességi vérzéseknél. Ha viszont egyszerre nagyobb mennyiséget szed be a kismama, mint amennyit hasznosítani tud a szervezete, a felesleg a vesén keresztül választódik ki, ami terhesség alatt nagyon megterheli a veséket és nagyobb eséllyel alakul ki vesekő. Emiatt nem ajánlott sokat szedni, illetve ha mindenképpen ragaszkodik mondjuk a napi 500 g-hoz, akkor azt 5 adagra elosztva vegye be.
Nem:)
Egyèbként nekem is van 3 gyerekem és ahhoz képest, hogy sokan panaszkodnak, hogy terhesség alatt romlottak meg a fogaik, nekem nem lett semmi bajuk. Egészen az elején volt olyan, hogy érzékeny volt az ínyem, a fogorvos tanácsára szedtem c-vitamint, amùgy meg 3-4 havonta fogkôleszedésre járok és akkor is ezt tettem. A fogkô nemcsak az, ami látszik, hanem van egészen az íny alatt is, ahova egyik fogkefe sem ér el. Szerintem kismamáknál ez is okozhatja, hogy érzékeny az īny. És a c-vitamintól ez elmùlik de természetesen a higiéné is fontos, kicsit gyakoribb fogkôleszedés és mindennap fogselyem.
Szóval igazából nem hiszek abban, hogy a terhesség tönkretenné a fogakat, inkább a szokásokon múlik. De tény, hogy nagyon idegesítô, ha fáj az íny, legalább olyan idegesítô mint a fejfájás. Az íny egészsêge pedig a c-vitaminnal és az e-vitaminnal áll összefüggêsben (az e vitaminnal is de az zsírban oldódó, azzal ne szórakozzunk, megteszi egy e vitaminos szájvíz vagy fogkrém is ilyenkor)
Koszonom lanyok a tanacsokat ,es a megnyugtato valaszokat :)
aranyosak vagytok,hogy szantatok a kerdesemre idot !
Beszeltem a dokimmal es o is megerositette ,hogy semmi gond nincs 1 hasznalattol.
pesze innenol kerulni fogom ezeket a dolgokat.
Bar annyi minden veszelyes van korulottunk,hogy mindent nem lehet :varandossagom ota mindenhol cigizo embereket,gyarkemenyeket es kipufogogazt latok,mergeket ,betegseg kelto kajakat, cikkeket ahol azt irjak kb mindenre,hogy karos :D stb
... vigyazok magunkra es vigyazzatok ti is. :)
Így van, egyetértek. Ne egy fórumon diagnosztizáljunk és adjunk kezelési tanácsokat. Amit írtam, mindkét terhességemnél szakember mondta, mivel az ellentmondásos információk engem is megzavartak. De ahogy írod, sokszor a szakemberek sincsenek bizonyos kérdésekben azonos állásponton, így kénytelen az ember megbízni valakiben. Az csak később derül ki, hogy jól döntöttél-e... A C- vitamin kérdésében pedig teljesen egyszerű és elfogadható volt az érvelés, ami miatt megfogadtam a tanácsot. De ennél sokkal lényegesebb kérdések és döntések vannak a babavárás során, úgyhogy erre kár is több szót vesztegetni.:)
A fórumindítónak boldog babavárást kívánok!
Nem lesz tőle bajod,az elején a magzatnak nagyon kevés megy ám a vèrkeringésből, a placenta szűri is, ne aggódj!
Terhesség alatti ínygyulladásra meg ilyen szarokra az ínyeddel kapcsolatban C-vitamin kell. Mert most abból nyilván több kell a terhesség miatt és nem vittél be eleget. Ezèrt az ínyed bánja először. Hülye példa de gondolj a skorbutra, amikor a c-vitaminhiány miatt húzódik vissza az íny.
Az első 6 hétben a mindent vagy semmit elv érvényesül ahogy ezt mások is írták. Ezért szerintem semmi baja nem lesz a babádnak bármit is kaptál, ne aggódj!
Viszont parabének nagyon sok kozmetikai termékben benne vannak, nem tudom milyen tusfürdőt, arckrémet, sminkcuccot használsz, de a legtöbb tartalmaz parabént... a drága krémek is sajnos, mert ez egy tartósítószer, ami nélkül hamarabb megromlanak... keress rá pl krémmánián azokra amiket használsz, lehet meg fogsz lepődni. De hidd el a terhes nők 80% -ahasznál parabén tartalmú terméket és semmi bajuk nincs tőle, ezeknek a mennyiségét szigorúan korlátozzák. Én is utálom a parabént, mert alapvetően mégiscsak egy szintetikus dolog, de sokszor kész kihívás olyan sminkterméket venni amiben nincs :) Az antibiotikumokra figyelj oda, arra hogy ne egyél nyers ételeket stb stb Szedj sok vitamint és élvezd a babavárást! :)
ertem en ,es tudom,hogy tul aggodtam,megesik ..nagyon uj a helyzet.
vigyazok ra es magamra ,es nem stresszelek innentol ,mert bizom benne minden jol alakul.
koszi a velemenyeket
Kitartást kívánok a babaváráshoz és az anyasághoz. Nagyon nehéz lesz sajnos mostantól a helyzeted, ha ilyen tipus vagy, mint ami a posztindító hozzászólásodból következtethető.:( arra gondoltál amúgy,hogy az emiatti stresszel,aggódással és idegeskedéssel már sokkal többet árthattál,mint azzal az egy kis kenőccsel?
mennyi ilyen lesz még a 8 hónap alatt, vagy amikor el kell kezdened ruhákat adni rá, etetni, gyógyszereket és oltásokat adni neki... nincs olyan hely a világon ahol ezt ép ésszel túlélnéd,nem lehet elkerülni a negatív hatásokat, sem mindentől megóvni, bele is őrülnénk. :(
Soha senkivel meg csak hasonlo sem tortent.
Ha igy rettegsz mindentol elore, tonkre teszed a magad es a kornyezetedben elok eletet is.
Képzeld én még hajat is festettem terhesen és citromos sört is meg-megittam néhanapján. Na, bumm.
Mit kell túlaggódni? 5 hetes? A legtöbb nő ekkor még nem is tudja, hogy terhes és dohányzik vagy épp mással rombolja az egészségét.
Emlékszem azon a reggelen mielőtt megcsináltam a terhességi tesztet, olyan másnapos voltam, hogy valamikor délben keltem. :DD
És elmondom, a fiam egészséges, mint a makk.
Rinike es Eperke,
koszonom a hozzaszolasotokat,lehet tulparazom,mert barmiben lehetnek ezek a sz...k de annyira meg akartam kimelni ezektol..es az ellenkezojet tettem.
en is abban remenykedem ha megmard (amit szinten remelek) akkor nem hatott ra tehat makk egeszseges lesz :)
koszonom szepen nektek!
Sztem ezt kissé túlaggodod, parabének szinte minden kozmetikumban vannak és elég sokan használják.
Gondolj bele, hogy van aki festi a haját vagy dohányzik.
Nem tudhatod, hogy a későbbiekben mi okoz gondot, de ezzel akkora kárt nem tettél.
Sokkal több káros anyag, sugárzás van a levegőben, élelmiszerben.
Sziasztok,
nagyon el vagyok keseresve, kulfoldon elek 5 hetes terhes vagyok es fajt az inyem.mivel nagyon aggodos vagyok elmentem fogaszatra.
kulon kertem oket semmit se rakjanak ra anelkul,hogy megkerdeznenek mivel 5 hetes vagyok.
azt mondtak,hogy mimden boztonsagos amit hasznalnak...
erre ugyan azt a pasztat felirta amit ott hasznalt,es lam ...parabeneket tartalmaz.
es a szamba rakta...meg kremkent is tilos terhesen,pedig ott nem szivodik fel ugy.
termeszetesen nem hasznalom,de rettegek,hogy baja lesz a kicsinek valamikor ettol,mivel egy nagyon fontos fejlodesi szakaszban erte ez.
Azert rohantam ugyeletre,hogy a gyulladas nehogy bajt okozzon neki ,erre sokkal rosszabbat tettem akaratom ellenere.
Es mivel az inyem es a fogam kozott volt a gond nem lattam meg,de ma latom.es lehet csak egy afta okozta a problrmat ami a mandulamra is kiterjedhetett mivel az is fajt.
szoval kb belehalok,hogy mit tettem vele es magammal.
rettegek ,hogy o vagy en emiatt rakos lehet a jovoben emiatt vagy barmi mas lehet.
jot akarok,es a legrosszabb tortent...
ketlem,hogy hasonlo tortent barkivel de leiirtam
További ajánlott fórumok:
- Valaki használt a terhessége alatt homeopátiás készítményt?
- Ismered vagy használtál-e ginzeng készitményt?
- Használt már valaki Bilobil készítményt? Tapasztalatokat várok!
- Ti milyen készítményeket használtok a pikkelysömörös fejbőrnél? Esetleg valami házi praktika?
- Ki ismeri és használta a DAOSIN nevű készítményt? Vélemények
- Próbálta, használta valaki már a SINORINA gyógynövényes készítményt éjszakai ágybavizelés, pelusról leszoktatás céljából?