41 éves vagyok, 4. gyeremeket szeretnénk, beszéljetek le róla.... (beszélgetés)
Mit mondjak, irigykedem, ha te 22 évesen úgy érzed (már ha ez az éveid számát jelenti), könnyebben tudsz most eltartani egy gyereket, mint 40 évesen. Azért a nagy átlag esetében ez fordítva van.
Úgy tartod jónak, ha 50-60 éves korodban majd a gyereked fog téged eltartani, mert olyan dologtalan/rozzant/beteges leszel? Szép kis életcélok...:-)
Hagyjuk, már törölve is van.
Majd akkor érdekes, ha tényleg most akar valaki.
Nem?
Ó, b s , én is csak most nézem, mikori !!
Észnél kell itt lenni!
Nem! Ha egészséges vagy , jó lenne! Különben rafkós vagy, mert akarod, csak ránk szeretnéd kenni.
De nem: A HOXA lesz a keresztszülő!
Ne feledd, az utolsó hozzászólás 2 évvel ezelőtt volt. Másrész aki a fórumot valamikor réges-régen kiírta, akkor még csak a véleményeket kérte egy 4. gyermek vállalásával kapcsolatban, és szó sem volt, most sincs szó arról, hogy a baba már "elindult"!
Persze más lenne a dolog, ha nem csupán tervezésről, hanem már "valóban baba-várásról" lenne szó!!! :))))
Most 41 vagy, közel 42 leszel, mire megszületik. És minimum 61 éves leszel, amikor befejezi az iskoláit, de meglehet, hogy még nyugodtan számolhatsz hozzá plusz 5 évet! Szóval addig mindenképpen rád támaszkodna, vagyis neked kell annyit dolgozni, hogy nemcsak megéljetek, de a tanulmányaival kapcsolatos kiadásai, esetleg ha külön-költözik tőled (tőletek) az ő lakásának a fenntartása is ... ez felénk egyszerűen úgy mondják = fel is kell nevelni mindaddig gondját viselni és mindent megadni neki, addig, míg képes lesz a saját lábán megállni.
Képes leszel erre????
Ne tedd!!!!!!
(jó? így jó? sikerült lebeszélni?)
Szia!
nem tudom hol tartotok, de nem szeretnélek lebeszélni. 4. gyermekemet 42 éves koromban szültem és makk egészséges, jelenleg még nappali tagozaton tanul érettségi után. A több szülés állítólag a vércserét is fokozza a nő szervezetébe, és tovább maradsz fiatal
Annyi vizsgálat van már, hogy ki lehet szűrni rengeteg bajt.Ha olyan helyre születik a gyerek, ahova szeretettel várják, de emellett megvan az anyagi biztonság, akkor szüljön nyugodtan 40 évesen, ha felelősségteljesen tudja vállalni.Van egy olyan jövőképe, egzisztenciája, hogy nem lesz gond kifizetni az iskolákat, meg a többi rengeteg költséget, akkor hajrá.
Én mindig csak 2 gyerekre vágytam, a Jóisten se tudott volna rábeszélni 3.-ra.Ennyi volt a kapacitásom, másnak meg más.22 éves koromra az utódlás biztosítva volt.Tudtam, többet sose szülök.Lakást mindkettőnek tudtunk venni, már csak rajtuk áll, hogy fognak az életben boldogulni.Ha 4-en lettek volna, csak albérlet jöhetett volna szóba, az biztos.
A fórumindító azért elég szépen hallgat, vagy csak kíváncsi volt a reagálásokra???
Lehet, hogy titokban néha beleolvas a véleményekbe :))
Találtam egy jó kis mondatot, egy hasonló fórumban, ahol szintén negyedik gyerekre vágyott valaki, még 2008-ban. Nem néztem meg, hogy mi lett a vége...
Lehet, hogy ez a "ráadás-gyerek" (4.) iránti vágy a nők válasza a pasik "kapuzárás előtti pánik"-jára? :-)))
Kinél milyen a kapuzárási pánik...
Köszi :)
Egyébként még annyi, hogy (bár okom nem volt rá), de nagyon aggódtam, hogy a gyerekeim nehogy valamilyen betegséggel szülessenek. És amikor 3 és 5 évesek voltak, kérdezték, hogy: 2 csodaszép kislány után, mikor vállalom be a harmadikat?
Azt válaszoltam, hogy nem akarom kísérteni a sorsot, örülök a kettő egészségesnek. Pedig akkor még én is eléggé gondolkodtam a 3. bébin.
Picit olvasgattam. Sokan nem akarnak lebeszélni. Szerintem már ne szülj. Neked is csak egy az egy életed van. Örülj a 3 gyermeknek! Nem tudom mekkorák, de hidd el, amint kamaszok lesznek elég nehéz lesz velük.
Szerintem egy nő megérdemli, hogy gyermekvállalás után, visszanyerve mentális és fizikai formáját, egy kicsit élvezze az életet, a nőiséget, és egyáltalán mindent, ami nem feltétlen a gyerekekkel van összefüggésben.
Én imádtam a gyerekeket, 21 évesen férjhez mentem, 23 évesen szültem, 2 gyerekem van, most 39 vagyok. Ha látok egy babát imádom, de az egészben az a legjobb, hogy nem nekem kell hazatolni a babakocsiban.
Élj, az élet rövid :).
és? attól még a többi ember szeretne:)
Nem mindenkit elégit ki a műkarom, és a szoli.
További ajánlott fórumok:
- Babát szeretnénk 2011-re
- Babát szeretnénk 2010-re
- Akik 2012-ben szülni szeretnének:)
- Templomi esküvőt szeretnénk, mi a teendő, ha én katolikus vagyok, a vőlegény pedig református?
- Jelenleg GYED-en lévő anyuka vagyok. Ha szeretnénk 2. babát, akkor mi alapján számolják a Gytás-t és a Gyed-et?
- Munkanélkülin vagyok, 4 órás bejelentett munkaviszonyt ajánlottak, de hezitálok, mert babát szeretnénk.... segítsetek!