4 hós szoptatott babámnak 2 napja nincs széklete, nagyon sír mit lehetne segíteni? (beszélgetés)
sziasztok.
ha van egy kis időtök beleolvasnátok a 2 hónapos baba zöld széklettel fórumba.
Ma voltunk megint dokinál. El vagyunk keseredve. Köszi előre is.
Teljesen igazad van, a kúphoz hozzá lehet szokni. De ha nyűgös, mert nincs kaki, akkor muszáj. Nálunk a kicsinél anno szerencsére ritkán volt rá szükség, de ha igen, be kellett adjam.
A nagyobbik kisfiam 2 évesen néha-néha beöntést is kapott, sőt ha szeles volt mi szélcsövet is dugtunk fel. Kipróbáltam mindent, étrendjén változtattam, sok zöldséget-gyümölcsöt, rostos leveket adtam, tornáztunk, pociját masszíroztam, stb. Mégis előfordult néha, hogy napokig nem volt kaki, s ilyenkor szegénykém nagyon nyűgös volt. Szerencsére ezt a korszakát kinőtte, a kakival azóta minden rendben.
Remélem megoldódott azóta a pici kakiproblémája. Drukkolok nektek, hogy minden rendben legyen.
SZiasztok.
Szerintem anyatejes babánál nem gond néhány nap, mert a kis szervezetük jól hasznosítja a tápanyagot.
Ha sírósabb, nyugtalanabb, kérdezd a gyermekorvost, vagy gyógyszerészt, mit tanácsol. Az a baj, a kúphoz hozzá talál szokni, mármint ahhoz, hogy csak valamilyen inger hatására kakiljon. Egyébként, anno, (a múlt században:))) ilyenkor egy végbélben végzett lázmérőzés is segített. Tudod, az enyémek még akkor voltak picik.
jaaaj, te szegény...:-(
még a végén a te fenekedre kell a wc kötni, a babó meg felhasznál minden cseppnyi anyatejet...:-))
Remélem, hamar rendben lesz, ne izgulj, ha baj lenne, nem lenne nyugodt. Sírni biztos sírna, mert feszítené a kis pociját.
szia
Az én lánykám is 4 hós.Nála sem minden nap van kaksi,de pár nap után pedig egész nap csak pelust cserélek:)Egyébként ő kap vas cseppeket és ezért nem jön mindig a kaka.Védőnőm azt mondta igyak baracklevet.Hát minden nap megiszok egy litert,és bevállt mert nincs kemény kaka és könnyen jön.Szóval nekünk a baracklé jött be.Minden jót,Kitartás,bennt nem marad:)
Hogy van a Kicsi?
Nálunk a Kisfiam küzd most egy hónapja már ezzel a problémával. 7, 5, 8, 7 nap múltán kakált.
Az én dokim szerint nem gond, ha hetente csak 1x kakál a Gyerkőc, ha nem fáj a pocakja.
A védőnő javaslatai:
úgy kell masszírozni, hogy egyik kézzel felemelni a lábacskáit, a másikkal meg bal oldalon, (ahol a vastagbél a végbél felé fut)lenn fordított "c" irányban kell folyamatosan masszírozni pár percig. Utána félig ülő helyzetben megtartani az egyik kézzel a karjainál átnyúlva hátulról, (ilyen helyzetben ösztönösen felhúzza a lábacskáit a Baba), a másik kézzel, meg kicsit széthúzni a fenekét. Ha már jön a kaka, le lehet kis idő múlva fektetni a Babót és tartani a lábacskáit, hogy könnyebben jöjjön.
A maszirozáson kívül a szoptatós tea elhagyását javasolta még, meg Infacolt. A hőmérőzést, kúpot pedig akkor kell, ha már nyüglődik és fáj a Baba. Amíg nem zavarja, addig békén kell hagyni, mert vannak babák, akik csak 2-3 naponta kakilnak és nekik így jó.
Remélem hamarosan megoldódik a problémátok! :)
Jó reggelt! Hogy van a baba? Volt kaki?
Nálunk is előfordult, hogy a kisebbik fiamnak, olyan 5 hónaposan, 2 napig nem volt széklete. Próbáltam cukros kamillateát itatni, popsiba feldugtam a lázmérőt, végül muszáj volt adnom egy Glicerines kúpot, az segített.
Remélem azóta nálatok is megoldódott minden, s jobban van a pici!
Én is nyugovora térek mindenki alszik,csak én ülök itt.Remélem megoldodik a problàmàd!És tényleg jo tanàcs,hogy ne adj neki almalevet!Lehet ez okozta a szorulàst!
Jo éjszakàt!
Ennyi hasznos jó tanáccsal tudtam szolgálni,remélem tanácsaim ellenére is rendben lesz a picur....
Egyébként már lehet hogy rég alszatok mi meg itt buzgolodunk:-)))Jó éjszakát Mindenkinek!
Én sem szeretem,de anno nekünk is bevált és a narancslé is.A hipp-nek van egy piros szinű gyümölcsleve hááááát tudott csodákat művelni....
A méz valóban ártó hatásúbb lenne...
Hát, ha ettél gyerekkorodban törökmézet, akkor biztosan taoasztaltad, hogy bogyósat kakilsz, mit a kecskék...:-)))))))))
A cukor nem hajt,erre mérget vehetsz!
További ajánlott fórumok:
- Csak gyerekpszichológus tudna segíteni? 4 és fél éves kislányom szándékosan visszatartja a székletét...
- 7 hónapos babámnak 4 napja nincs széklete, mit csináljak?
- Tud e valaki segíteni? Már 4 napja nincs székletem! Nincs itthon gyógyszerem, mit tehetek?
- Milyen praktikával, gyakorlattal tudok segíteni a babámnak, hogy kiemelje hason a fejét?
- 9, 5 hónapos babámnak több napja (1 hete kb ) naponta többször van széklete.Szerintetek mitől lehet?
- 7 hónapos babámnak anyatejet keresek Miskolcon.Tud valaki segíteni?