Milyen praktikával, gyakorlattal tudok segíteni a babámnak, hogy kiemelje hason a fejét? (tudásbázis kérdés)
már régen megetettem, és azért azt se felejtsük el, h egyéni különbségek is vannak gyerek és gyerek között! Nem kell, h egyszerre, pontosan azonos időben csináljanak mindent! 1-2, akár 3 hónapnyi különbségek is lehetnek köztük.
Nekem 1 évesen egy darab fogam se volt anno, pedig a nagykönyv szerint akkorra már jó párnak lennie kellett volna. Akkor én is "sérült", vagy a fejlődésben elmaradott voltam? Viszont 1 éves se voltam, és már jártam.
A gyógytorna ártani nem árt, de attól még nem biztos, h nagy baj,ha egy 3,5 hós gyerek nem beton stabilan tartja a fejét.
gyógytornászok szokták alalmazni azt a módszert, h szines, villogó, csörgő hangot kiadó dolgokat mozgatnak a baba szeme előtt abba az irányba, amerre nem, vagy nehezebben mozgatja a fejecskéjét. A babákat érdeklik a színes, a csörgő-zörgő, a villogó dolgok, és ösztönösen követik a fejükkel a szemükkel.
Fektesd hasra, tegyél egy iylen vmi dolgot a szeme elé, aztán kezd el emelni lassan, h tudja követni a fejecskéjével! Ha csörgő, akkor folyamatosan rázd neki, h a hangot is kövese! Azért nem árt készenlétben tartani a másik kezed, h ha bicsaklik a feje, akkor meg tudd támasztani!
még picike:) nincs elmaradva:))) menni fog,csak türelem és gyakorlás:) mármint neki a gyakorlás:) tedd hasra amikor csak lehet és magától "beindul":)))) ne sürgesd:)
nálunk a lányom uuuutált hason lenni,mégis korához képest fejlettebb volt mindig:)))
További ajánlott fórumok:
- 4 hós szoptatott babámnak 2 napja nincs széklete, nagyon sír mit lehetne segíteni?
- 7 hónapos babámnak anyatejet keresek Miskolcon.Tud valaki segíteni?
- Cukrászsegédként gyakorlati helyet keresek. Tudtok benne segíteni?
- Gyógytornász van itt, aki segíteni tudna gyakorlatokkal?
- Kapcsolatanalízis a gyakorlatban?Tud valaki ebben segíteni?
- Szeptembertől keresek Győrben féléves kooperatív képzésre (szakmai gyakorlat) munkahelyet, mint végzős villamosmérnök. Tud valaki segíteni?