39 hetes vagyok, hirtelen bedagadt a lábam, állandóan szomjas vagyok, mitől lehet? (tudásbázis)
én 7 hós terhesen házasodtam. Esküvő után le kellett vágni a lábamról a cipőt, úgy feldagadt.
Nekem anyukám azt mondta, hogy a túlzott szénhidrát-bevitel miatt van.
Én is észrevettem magamon, hogy ha jól bevacsiztam (lecsó sok fehérkenyérrel) másnap még az arcomon a bőr is kifeszült és az ujjaimat is alig tudtam behajlítani.
Az orvosom azt mondta, hogy én ilyen "vizes" vagyok, miután nem talált semmi rendellenességet.
Amint csökkentettem a szénhidrátbevitelt, sokkal kevesebbet vizesedtem fel.
Polcold fel a lábaidat, pihengess.
Mikor mértek utoljára vérnyomást?
Igyál naponta 2-2,5 liter vizet, túlzásokba nem kell esni, ennyi elég. Az a terhesség legvégén teljesne normális, hogy víz van a bokádban, ami csak éjjel apad le, vag yhosszabb séta után, vagy ha pár órát felpolcolt lábbal ülsz, aztán ha talpra állsz, akár csak egy mosogatás erejéig is, újra megjeleniik.
Még egyszer: amíg a vérnyomásod teljesen rendben van, a vizeletedben nincs fehérje, önmagában ez a vizesedés nem jelent gondot. Viszont holnap menj el a háziorvoshoz vagy védőnőhöz egy vizelet tesztre és egy vérnyomásmérésre, hogy biztosan megnyugodj.
a hirtelen vizesedés nem jó hír. Otthon tudod ellenőrizni a vérnyomásodat?
Nyugalom, Nyugalom, Türelem, Türelem!
Nekem a bokám már régóta minden nap vizes, nem is annyira a bokám pontosabban, hanem a lábfejem, de az ujjam és arcom nem szokott. a védőnő mindig azt mondja, hogy amíg a vérnyomásom jó és a vizeletben sincs fehérje, addig önmagában a boka vizesedése még nem jelent problémát, persze törekedni kell arra, hogy leapadjon: felpolcolás, stb.
Viszont ha fokozottabban figyelnek rád emiatt, annak inkább örülj szerintem, ebbena terhességi korban a magzatvízvételnek már nem jelentősek a kockázatai, hiszen a szülés amúgy is bármikor beindulhat, és inkább nézzenek meg alaposan mindent, mint hogy elbagatellizálják a dolgokat.
Ezzel együtt ha semmi más gond nincs, NST-k jók, stb. akkor nem hiszem, hogy aggódnod kéne.
kb 18 héttel szülés előtt:)
Én sajnos a 21. héttől kezdve vizesedtem:(
picit már vizes vagyok, ujaim stb.de tegnap az ujaimrol és az arcomrol kezdett le meni a viz.
de a bokámra ment szinte!!!jól be dagadt! vizeletem jóü,és vérnyomásom is...
holnap 39+2,lesz magzatvizvétel... ez is furi mert teljesen problémamentes a terhességem,és kb 1 hétmulva kéne leni e ennek a vizsgálatnak. a másik doki nem érti miért akarja ezt az én dokim. as saját dfokim meg nem érem el2 napja!
További ajánlott fórumok:
- Vékony, vagy átlagos testalkatú lányok! Zavar titeket, hogy állandóan anorexiásnak neveznek?
- Hogyan lehet valakit elfelejteni, ha állandóan rá gondolunk?
- Kislányomnak IV-es fokú VUR-ja van, állandóan visszatérő húgyúti fertőzései.Van, aki hasonló "cipőben jár"?Beszélgessünk!
- Te is látszólag ok nélkül állandóan fáradt, rosszkedvű és aluszékony vagy?
- Mi lehet a bajom? Állandóan szomjas vagyok.
- Gyökérkezelésre szoruló fog állandóan fáj, vagy elmúlhat hirtelen a fájdalom(több napra), majd ismét fáj? vagy az effajta fájdalom más?