Gyökérkezelésre szoruló fog állandóan fáj, vagy elmúlhat hirtelen a fájdalom(több napra), majd ismét fáj? vagy az effajta fájdalom más? (tudásbázis)
Szia!
Hát, Te tudod. Nekem 1 hónap alatt gyulladt be úgy, hogy hiába kaptam egy csomó érzéstelenítőt, semmit nem használt. A gyulladt gyökeret nem érzéstelenítette el, így mikor a doki fúrta és próbálta kiszedni az ideget, majdnem megőrültem a fájdalomtól! Már vergődtem a székben! Én a helyedben nem várnám meg ezt az állapotot. Lehet, hogy ha még most elmész, nem lesz semmi gond!
Remélem neked könnyebb lesz, mint nekem:)
Szia!
Nekem most gyökérkezelnek egy fogamat. Igaz, 3 gyökerű a fog és csak 2-őt sikerült, mert a 3. gyökér nagyon be van gyulladva. Azt majd kedden folytatjuk. A lényeg, hogy nekem is hol fájt, hol nem. Ha, ráharaptam erősen a kenyérhéjra a csillagokat láttam, aztán napokig semmi, majd jan. 1-én megint a csillagokat láttam evés közben. Alapból soha nem éreztem, csak ha ettem. Szóval, szerintem nem ártana elmenni fogorvoshoz, nehogy úgy járj mint én!
Bocs, ha kicsit hosszúra sikerült.
szia.
nem merem elkiabálni, de azóta nem fáj. lekopogtam...
igaz, ma csökkentettem az öblögetőt, ma még cs 1x öblögettem...remélem nem fog újra fájni..
amúgy köszi, h érdeklődtél. ez jólesett :)
amúgy, h ennyi ideig nem fájt, akk valszeg tényleg cs ínygyull. nem? mivel elméletileg a gyökérkezelésre szoruló fogra nem használna a gyull.csökkentő öblögető...
Hogy van a fogad?
Még mindig fáj?
Hát az szörnyű!!!
Amikor másodszorra mentem,hogy megint nagyon fáj egy fogam,mondta a fogorvos,hogy ezt gyökérkezelni kell,mondtam neki,hogy inkább húzzuk ki.Jól döntöttem,mert benőtt a helyére egy másik fogam :)
Drukkolok,hogy "csak" gyulladás legyen :)
Nekem nagyon bevált ez az oldat,képzeld el,hogy már enni sem tudtam tőle,annyira nyomott ott mindent,úgyhogy bementem a patikába,és megvettem.
Különben ebben meg klórhexidin van :)
Mert az is volt :)
Csak régebben volt gyökérkezelés....
köszönöm. reménykedek. :)
a rossz az, hogy mikor nem fájt ma pl, akkor mindig azt "vártam", attól tartottam, hogy na mikor fog ismét megfájulni..
de reménykedek, hogy nem kell még mennem... (tavaszi szünetben úgyis muszáj vagyok menni)
Ha gyökérkezelésre szoruló fog fáj, az nem múlik el, míg el nem kezdik a kezelést, az biztos!! Nekem is volt már ilyen tapasztalatom, s mikor elmentem a fogorvoshoz, az bolondnak is nézett, ő is mondta, hogy kár volt abban reménykedni, hogy el fog múlni a fájdalom. Aminek el kell jönnie, az eljön:gyökérkezelés. Nem kellemes, sőt, azt hittem sokszor, hogy kiugrok a székből kezelés közben...
Tehát ha fáj a szája valakinek belül(direkt írom így) , de hol elmúlik a fájdalom, hol ismét előjön, akkor az nem a foggyökér fájdalma, nem gyökérkezelés előtt álló fog jelzése.
Az a kérdés, hogy a fog belsejében található cucc (pulpa), stb gyulladt be, vagy a fogat körülvevő "hús", azaz az íny.
Előbbi esetben a fogat nyilván fúrni kell, mert hozzá kell féri a belső részéhez, utóbbi esetben beszélünk ínygyulladásról, erről viszont ezt kell tudni.
"Az ínyvérzést a közhiedelemmel ellentétben nem a fog erős súrolása okozza, hanem a baktériumok vagy a fogakra rakódott fogkő."
A baktériumokat és a fogköveket is csak a fogorvos tudja eltünteni, a fog megfúrásáról (első eset), nem is beszélve.
Igazából nekem az előbbi eset volt, és meg kell mondjam, hogy már ilyen szétgyulladt, letört, tragikus állapotban sem éreztem a fogorvosnál semmit, olyan erős az érzéstelenítő. Persze maga a tortúra borzalmas, eleve másfél órán át nyitva tartani a számat szörnyűnek találtam (nagyon problémás eset volt), már teljesen felkarcolta a nyálkahártyámat a nyálelszívó, de fájdalmat nekem a fogorvos nem okozott. Szerintem ne félj annyira fogorvoshoz menni.
Sziasztok!
Nekem volt gyökérkezelésem,az ellenségemnek se kívánom azt a fájdalmat,a végére már a hajamat téptem tőle!Ha kezelni kell,akkor tényleg muszály!
A másik az,hogy most íngyulladásom volt Karácsonykor,én olyasmit éreztem,mintha a fogam fájna,nyomná az ínyem,piros volt,meg duzzadt.Corsodyl oldattal öblögettem pár napig,azóta semmi bajom.Te mivel öblögeted?
igen, van ott bent egy gyulladás, persze, hogy időnként belobban-megnyguszik,
de a helyzet egyre jobban romlik, szóval fel kell tárni a fogat, bele kell tenni az antibiotikumot, várni 1-2-3-x hetet, és nézni, hogy lejjebb húzódik-e a gyulladás
utána lehet gyökérkezelni, ha sikerült, tömni
nehogy úgy járj, mint én, hogy addig halasztgattam, míg egy jobb falatnál letört a fog egyik fele, majd két múlva a másik.. mert annyira elvásott, hogy nem bírta tartani magát szegény..
Nekem volt hogy elmúlt, aztán 2 np múlva ugyan
gy fájt megint, ha nem jobban!
További ajánlott fórumok:
- Vékony, vagy átlagos testalkatú lányok! Zavar titeket, hogy állandóan anorexiásnak neveznek?
- Hogyan lehet valakit elfelejteni, ha állandóan rá gondolunk?
- Kislányomnak IV-es fokú VUR-ja van, állandóan visszatérő húgyúti fertőzései.Van, aki hasonló "cipőben jár"?Beszélgessünk!
- Te is látszólag ok nélkül állandóan fáradt, rosszkedvű és aluszékony vagy?
- Hol tehetek panaszt a szomszéd kutyája ellen, átmászik a kerítésünkön, és sok kárt tesz a kertben és itt zabál állandóan.
- 39 hetes vagyok, hirtelen bedagadt a lábam, állandóan szomjas vagyok, mitől lehet?