35.héten megszületett magzatnak milyenek az életesélyei? (tudásbázis kérdés)
Igazad van Lemi! Másfél éve minden jó szó, biztatás lelket öntött belénk, tompította a kétségbeesést.
És valóban. Nem másokhoz kell hasonlítgatni, hanem önmagukhoz mérni a picik fejlődését, minden új "produkciójukat"becsülni. Ők önmagukban kis csodák.
És bearanyozzák a nagyik egyébként unalmas életét.
Nagy szavaknak tűnnek, de ez a valóság.Szép napot minden mamának és babának!
Naná, hogy nem hagyjuk!
Koraszülött babák /sajnos :(/ mindig vannak - lesznek.
Meg kell nyugtatnunk mindenkit, hogy szép és okos és értelmes felnőttek lesznek azokból a kis csöppekből, akiket most árgus szemekkel lesünk, hogy vajon tudnak -e már annyit, mint a kortársaik. Az én klányom is még csak 16 (najó, minnyá' 17) és már TUD! :))))))
Úgyhogy, akinek csak van pozitív máskismamalelket építő hozzászólni valója, az tegye meg. BÁÁÁÁRMIKOR! :)))))
Addig pedig tessék a nagymamának bevenni a reklámban ajánlott "márelismúlt-aderékfájásom" bogyót, és alagutazni tovább a fórumindítóok Szabikával együtt! :)))))))))))
(AKi naggyon kis cukorfalat!)
Ó, lányok! Nem is vettem észre, hogy újraéledt a Fórumunk. Nagyon köszönjük a figyelmességeteket! Tegnap volt nagy ünneplés. Kapott egy olyan bújós alagutat papától, meg tőlem. Egyedül maradtunk otthon, fel is avattuk Szabikával./Meg a macskával/ Szabika mászott belül, mama négykézláb kivül, mire odamásztam a végére, Szabika már fordult is vissza. Mára a térdeim emlékeztetnek a játékra.
Szépen fejlődik a kis prücsök. Mondjuk nem magas, de senki a családban.Szavai: mama, papa, bébi/ez ő/, el/nincs több túrórudi/, LiLi/ez a mi cicánk/ Szisz/ez az ő cicájuk.
Tegnap eltűnt a szemem elől, csend van, várok, mondom megnézem már mit csinál. Bement a szobájába, áll a pelenkázó előtt, fogja a szélét, és az mondja: kaka. Na, nem úsztam meg. Ki kellett csomagolni. De majdnem megzabáltam, hogy ez mit tud már!Nagyon, nagyon szeretem. Köszi a kedves soraitokat, s nektek is minden szépet, és jót!!
Én is 84-ben születtem 1 kiló 65 dekával, és 49 centivel, csak én nem egész 8 hónapra. :D
És itt vagyok, van már nekem is egy kislányom, egészséges vagyok, minden rendben velem.
:DDDDD
Akkor te minden szempontból meglepetés voltál! :)))
Remélem, hogy valakit majd megnyutat a hozzászólásom.
Képzeld nekem megvannak a koraszülött lapjaim, hogy hogyan fejlődtem, még 1 éves se voltam amikor segítséggel lépkedtem, másfél évesen már önállóan rohangáltam... CSak tudnám hova siettem ennyire..:)))
Jó ilyet hallani! :)))
Igazi túlélő hős vagy! :)))
És igenis nem hiába írtad ide most... Bárkinek lehet ilyen kétsége, akinek tavaly még nem volt...
2009 előtt nekem se jutott volna eszembe ilyen után olvasni... De akkor hirtelen szükség volt rá. Mindig jól jön egy kis biztatás. Az reményt ad. :))
Gondoltam beszaladok segíteni, de látom már azóta eltelt több, mint 1 év és megnyugodott a kis család:)))
Ha esetleg valaki hasonló aggodalma lenne, én nem egész 6 hónapra születtem, 44 cm-vel 1 kiló 60 dekával.... 84-ben, amikor még nem volt ilyen fejlett a tudomány, Jelentem 176 cm magas vagyok jelenleg kb 64 kiló, és egészséges is vagyok:)
Köszönöm! Jó egészséget kívánok Nektek!4
Az én kisfiam is Szabika:))))
Drága kicsi gyermekek! Adja a jóég, hogy nekik jusson már ki a nyugalomból, a könnyű életből,a szerencséből.
Ami késik, Lemi, nem múlik:))Szabika is mostanában teszi kapaszkodva az első lépteket, s próbálgatja az első eséseket, amikor elfelejti, hogy az egyik kéz még kapaszkodásra való.
Judit - sok örömet, boldogságot pici fiúnak, és boldog szüleinek!
Nagyon köszönjük!
És nem csak a dizájnos jókívánságoknak örülünk ám! :))
És nem azért mondtam, hogy számonkérjelek, csak most jutott eszembe! :)) Gyógyuljon meg a pici fiú, és legyen újra jókedvű!
A napló olvasással meg ráérsz, ott marad az! :DDD
Bár képzeld, végre felállt Luca! :))) Ennek is hogy lehet örülni! :))
Uránanéztem... tegnap volt a szülinapjaaaa!
Szabika, utólag is isten éltessen sokáig! :DDD
Szia Klarika!
Tündérbogár ez a Szabi! :)))
ÉS OKOS IS! Bár bealudt az idegenszavakéskifejezések-en! :DDDD
Most van valamikor az ő szülinapja is, nem? Mikor is?
Gondoltad volna, hogy minden ilyen simán megy majd, amikor ezt a topikot megnyitottad? :)))
Klarika, Lányok, Korababák....
Boldog karácsonyt kívánok nektek is! :))))
Lányok, sikerült feltenni néhány új képet.
A kislegény holnap lesz fél éves,
Az öröm ime, már verselésre késztet.:)
Ez aztán meglepi volt a javából.
Rebeka már 9700 gr és 77 cm.Eszik mindent,nagy kedvenc a joghurt,ennek mindennap lenni kell.Kúszik egyik szobából a másikba,mászni nem szeret,segítséggel feláll majd kapaszkodva megtartja magát.Már 8 foga van.Vezetek itt naplót,ott próbálok képeket is feltenni,ha van kedved olvasgasd a mindennapjainkat.
További ajánlott fórumok:
- Milyen érzés, amikor legelőször adják oda kisbabát miután megszületik?
- Vérzés terhesség alatt, de egészségesen megszületett! Pozitív történetek gyüjtése
- Hoxa kisbabája megszületett!
- Babát szeretnénk a párommal. Írnátok nekem, kb mi az ami feltétlenül szükséges, ha megszületik a baba?
- Mióta megszületett a babám eltűntek a barátnők!
- Milyen érzés volt mikor megszületett a babád? Mire gondoltál mikor megláttad és felfogtad a dolgot?