35 évet betöltöttem. Első ingatlan vásárlása esetén már semmilyen kedvezmény nem jár az illeték fizetésében? (tudásbázis)
Én 24-et kértem, erre írta az a pícsa', hogy az akkori APEH nem pénzintézet.
H. Liba volt tuti!
Milyen rendesek!
Nekem az a farokpicsa ügyintéző nem adott annyit.:/
Lakásokra az illeték mértéke a lakás forgalmi értékének 4 százaléka.
Első lakástulajdon megszerzésekor az egyébként fizetendő illeték 50%-áig terjedő, de legfeljebb 40 000 forint illeték kedvezményre jogosult a lakás megszerzője, ha az illeték kötelezettség keletkezésekor a 35. életévét még nem töltötte be és a lakástulajdon forgalmi értéke a 15 millió forintot nem haladja meg.
A vállalkozó által értékesítés céljára újonnan épített, építtetett 15 millió forintot meg nem haladó forgalmi értékű új lakás tulajdonjogának megvásárlása mentes illetékfizetési kötelezettség alól. A legfeljebb 30 millió forint értékű lakások esetében a 15 millió forintra eső illetéket (740 ezer forintot) nem kell megfizetni. A 30 millió forintnál magasabb értékű lakások esetében mentesség vagy kedvezmény nem vehető igénybe.
:)))
12 adnak, mert ők nem pénzintézet.
Anno szépen leveleztünk az APEH-hal.:D
Annyira hülye volt a nő, hogy berágtam, és az osztályvezetőnek is elküldtem a panaszlevelem, mert nem jól számolt illetéket, nekem nem adott kedvezményt, meg cicikusan elutasította a részletfizetési kérelmet.
Mindent szépen levezettem, mint egy hülyegyereknek.
Gondolom a Dinnyés Úr mosolygott, a nő meg tuti szidta a Családfámat. :)
Aztán persze lett részletfizetés is, kedvezmény érvényesítés is, de sose kért elnézést azért, mert a mértéket szarul állapította meg.
2% 4 misiig, a fölötti rész 4%.
Nem csak első ingatlannál.
Huh, akkor az első ingatlanos kedvezmény azért jár nekem is?! De jó lenne! Az sem mindegy...
Köszönöm.
...kapcsolhattam volna.
Ez nem annyira igazságos.
Sajnos nem. Saját családi tapasztalat. :-S
Annyit lehet, hogy részletfizetést kérsz rá, hogy ne egyben kelljen kifizetni, meg szokták adni.
Soha semmi nem volt még a nevemen.
A köröm miatt elbuktam a kedvezményt?
További ajánlott fórumok:
- CSOK 2016 - Családi otthonteremtési kedvezmény
- A három hónapot betöltött baba ehet már gyümölcspépet?
- Emelt családi pótlékkal járó kedvezmények
- Méz vásárlása közben, hogyan/miről ismerhetem fel, hogy a méz eredeti vagy hamisított?
- Első lakás/ház vásárlásakor friss házasként milyen lehetőségeink vannak (hitel, kedvezmény, pályázati lehetőség, stb.)?
- Milyen igazolvány szükséges egy 6 évet betöltött gyerek (még nem iskolás) helyi közlekedési bérletének vásárlásához?