3 éves délután nem akar aludni. Mit tegyünk? (tudásbázis)
Gratulálok.
Nagy kitartás és következetesség kell egy-egy ilyen "apróság" megoldásához.
Aztán jön a következő.;)
Probléma megoldva.
fOTELT be a szobájába, meseolvasás. Egy mese. Aztán ültem csendben. Játszott, nem akart aludni. Volt hogy másfél-két órát ültem mellette.
Aztán egyszer csak kevesebbet. Fél óra.
odáig jutottunk, hogy most 10 perc alatt elalszik.
Két hónapba került, de sikerült.
Szakemberek szerint nagyjából iskolás korig kéne aludjanak a gyerekek.
CsAK, érdekes a világ, sok a dolog, ha fejben eldönti, hogy nem akar aludni, nehéz az ügy.
Az én fiam 2 éves kora óta nem alszik. Próbáltam altatni, de sohasem sikerült. Ha nagyon korán kel fel reggel, akkor néha alszik délután, de akkor 10 perc után keltem, mert éjfél lenne mire újra elalszik.
Tudják ők, hogy mennyi alvásra van szükségük.
Sziasztok!
Pont most olvastam a www.kismamablog.hu/baba-alvas/
a babák alvásáról.
Sok hasznos információt találtok itt a kisgyerekekkel kapcsolatban.
Nekem két 9 hónapos iker unokám van és elmondhatom összeteszem a kezem hogy csak ketten vannak.Szerintem ha tehetnék ötféle időpontban aludnának.
Az én lnyom sem akart már 2 és fél évesen aludi délután. Az óvodában sem tudott mindig elaludni, de legalább feküdt.
Miután megszületett a tesó, ebéd után hazahoztam az oviból, de minden délután kell pihennie másfél órát.
6 éves múlt, a télen már nem akart pihenni, engedtem neki - gyakran fájt a feje.
Mostanában újra pihen délután és rendeződött.
Szóval: 3 évesen szüksége van a pihenésre. Beszéld meg vele, hogy nem kell aludni, csak pihenni - ezt elfogadja és lesz , amikor el is alszik:))))
Meseolvasás nem működik, kipattan a szeme.
Óvodában elsötétítve alszanak a gyerekek? lehet egy sötétítő segítene?
Félóra mese olvasás sem jó, addig csendben van, aztán indul.
Este, persze hamarabb lefekszik, 7-8- között, ha kimarad az alvás.
Erőltetni úgysem tudod..Tapasztalt barátnőim szerint elég,ha ilyenkor lefekszel mellé az ágyba és nézegettek egy könyvet, a lényeg,hogy nyugi legyen min.fél óráig.Talán előbb elalszik este!
Egyszer én is ilyen problémával fogok küzdeni,de az ikreim még simán alszanak két órát ebéd után (2 és fél évesek)
Elfárad, kifárad, akkor sem alszik. Pedig szüksége lenne. Aztán kiüti magát, hisztis lesz, nehezen kezelhető.
Vagy ha kijövök a szobából, játszik az ágyában. Órák hosszat.
Tanácsotokat szeretném kérni alvás ügyben.
Kicsi lányom áprilisban lesz 3 éves. 2 évig velem volt, én visszamentem dolgozni. Anyósom ügyel rá.
2 éves koráig betettem az ágyba, aludt.
7 napból 3-szor én fektetem délben, négyszer anyós.
A baj az, hogy anyósom túlzásba viszi a dolgokat. Lefekvéskor ringatás, ha kéri Ági mese, ha kéri Ági vele marad, lefekszik a szőnyegre is, stb. Minden van, össze -vissza.
Oda jutottam, lefektetem, kijön, 2 óra hosszat pakolom, kijön. Néha elalszik, néha nem.
Ez június közepéig így lesz, aztán nekem vakációm van őszig, velem lesz, aztán óvoda.
Már nagyon unom a déli lefektetést, szerencsére este nincs baj, mert kifárasztom.
További ajánlott fórumok:
- Tetoválást akarok ma délután! Érvek, ellenérvek?
- Mit tegyünk haa a gyerek nem akar külön aludni?
- 2 éves kislányom nem akar aludni délutánonként
- 22 hónapos kislányom nem akar délután aludni! Van hasonló tapasztalatotok?
- Tudnék aludni egyet. De olyan cikinek tartom ezt a délutáni...
- Delutan 3 ora korul ittam energiaitalt, nem tudok aludni, hogyan csokkenthetnem a hatasat?