28 évesen most kezdtem el járni gerinc tornára, mert sokszor fáj a derekam és nagyon rossz testartásom van, ilyen korban segít még a torna? (tudásbázis)
MINDENKÉPPEN
csak fokozatos terhelést, megbizható segitőt keress
vagy kérj gyógytorna beutalót a körzeti orvosodtól, ahhol megtanitanak helyesen megmozgatni a csontjaidat....
lassan óvatosan
Nekem a gyógytornász adott kazettát, megvásároltam. És be kell ismernem, ha lelkiismeretesen csinálnám, nem fájna.Megerősödnének a gerinctartó izmok és az nagy segítség. Csakhát a lustaság.....fél egészség!
Nekem nagyon-nagyon bevált a kozmodisk is. Nem erősíti ugyan az izmaimat, de legalább nem fáj a derekam.Tehát ez csak fájdalomcsillapító helyett való.
Te még fiatal vagy, tessék az első megoldást választani, mivel ez egész életedre ható probléma-megoldás lehet. Csak módszeresen, rendszeresen!!!
pilates tornát is próbáld ki, sok hátfájósnak segített már.
egy edzés után érzed a különbséget, ha a technikádat megfelelően csinálod (ezért érdemes először órákra eljárni)
én múlt héten kezdtem és éreztem, hogy létezik a gerincem
Szia!
Soha nem késő elkezdeni:)
A torna sokat fog javítani a testtartásodon és ezáltal biztos, hogy jobb lesz a gerinced is:) Csak járj szorgalmasan és akár még otthon is csináld a gyakorlatokat:)
Szia!
Szerintem a torna minden korban segít!!!! A lényeg a fokozatosság.
További ajánlott fórumok:
- Ma kezdtem!
- 90 napos fogyókúrát kezdtem, ki tart velem?
- Éjszaka sokszor felsír a 4 hónapos babám. Mitől lehet ez?
- Teherbe estem, viszont nemrég kezdtem új munkahelyen. Rosszul viselem a terhességet, se táppénz se GYED?
- Egy hete kezdtem a fogyit (életmódváltást) van aki csatlakozna?
- Szerintetek a gyógytorna segít a testartásjavításban?