240.000 Ft a fizetésem. Ez olyan gáz, főleg vezetőként... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Az ikes igék azért egy picit másképp "működnek"; ha már kedved támadt kritizálni, legalább utánanéztél volna, mielőtt belekezdesz.
El kell, hogy kedvetlenítselek ugyanis, mert helyes ugyan a "dolgozok" alak is, de a "dolgozom" még helyesebb.
A teljes megőszülés, már végbement Győr nélkül is. :))
Itt szállnak fel a házunk előtt a céges buszokra az Audiban dolgozók. Nyáron este, mikor sétából mentünk haza, akkor sorakoztak a buszmegállóba. Illetve, hajnalonta, mikor még nyitva volt az ablak, néha arra keltem, hogy a munkások beszélgetnek.
Nagyjából én is ennyit keresek, igaz, maximum csak gépkocsit vezetek. De nagyjából arányosnak tartom az elvégzett munkámmal, ledolgozott munkaidőmmel.
Nem kell túlóráznom, szinte minden hétvégém szabad, illetve nyáron kapunk munkaidő kedvezményt is.
Lehet, ha elmennék egy gyárba rabszolgának, többet keresnék kb 60.000-70.0000 Ft-tal, de szinte semmi szabadidőm nem lenne.
Ha mindenkinek csak ennyi helyesírási hibája lenne, hogy k vagy m..... 🤦♀️
A fizud meg rohadtul gáz, még nettóban is sajnos 🤷♀️ csak akkor elfogadható ha mellette ennek a duplája a jutalékod 🤔
Időkeretes vagyok. Havi 240 óra a kötelező.
300 órákat szoktam egy hónapban.
Hű! Ez aztán szépen átment helyesírást boncolgató vitába.
A vallomást író helyesen írta a vitatott szót.
Gondolom, nem arra számított, hogy ez legyen a vallomás fő témája, hogy melyik helyes: dolgozom vagy dolgozok.
A lényeg: elég baj, ha valakinek 240.000 forint a havi munkabére. Ez pedig teljesen független attól, hogy vezetőként vagy beosztottként dolgozik valaki. Beosztottnak is kevés. Nem az ő szégyenük.
Persze ilyenkor szokott az jönni, hogy mások még ennél is kevesebből kijönnek. Igen. Az még szomorúbb.
További ajánlott fórumok:
- Nem jövök ki a fizetésemből. Havi 50 ezer hiányzik hozzá...
- Hogyan deríthetném ki, hogy reális-e a fizetésem?
- Közalkalmazottak! Szerintetek elszámolták a fizetésemet?
- Miért nem érkezhetett meg a számlámra a fizetésem?
- Mi a véleményed arról, ha valakit kevés nyelvtudással alkalmaznak Németországban és még fizetésemelést is adnak neki?
- Ha eddig nem vettem át a fizetésemet, akkor meddig lehet bent tartani a cégnek?