2010 októberi babák (beszélgetés)
Sziasztok!
Mi Rómert vettünk. 9-18 kg. Férjem kollégái már felderítették a terepet ez ügyben, és teszteket is olvasgattak a különböző márkájú, típusú ülésekről. Sajnos ez a márka elég drága, de állítólag nagyon biztonságos, a tesztek alapján a legjobban védte a próbababát.
Nekünk azt ajánlották, hogy a kg tartomány alapján érdemes minél kisebbet venni, mert a túl nagy vallum miatt a babának sosem jó igazán. Ezért vettünk mi csak 9-18 kg-ig!
Persze, lehet használni. Mi is hamarosan berakjuk, pedig Dorka kb 8 kiló :)
Viszont olyan hosszú, hogy a másik hordozó lassan már kicsi neki, jobban elférne a másikban.
Az ülés övét is úgy fogod beállítani, hogy jól tartsa, ennyi súlykülönbségnek nincs jelentősége. A rendőr sem fogja mérlegre tenni a babát, ha megállít, szemre meg nem hiszem, hogy látná a különbséget :)
Köszönöm az ötleteket :)
A hordozóval is pont az a baj, hogy eléggé műanyag a huzata és könnyen beleizzad Dominik.
Nem akarok hülyeséget kérdezni, de ha még nincs 9 kg Domi akkor is lehet már használni? (még fél kiló hiányzik)
sziasztok!
Én is azt ajánlom neked, amit manó. Mindenképpen 9-25 kg autósülés az ideális, mert azoknak van egy műanyag kagylószerű aljuk ami miatt nagyon jól dönthetőek akár menet közben is. A huzat anyagát is érdemes megnézni, hogy ne nejlonos legyen, mert abba hamar beleizzadnak a babák. Mi Top rider márkájút vettünk.
Hali :)
Én pont ma vettem. Touragoo 9-25 kg-s. Kényelmes, dönthető elég rendesen, Gergő a hazafelé úton egy hatalmasat horpasztott benne, úgyhogy azt hiszem kényelmes neki :)
halihó :)
ki milyen gyerekülést vesz/vett és mért pont azt? mire érdemes figyelni?
Köszike :)
Mondom hogy nem értek hozzá, még nem is néztem körül, csak azt ajánlotta valaki az akció miatt. De akkor még jól körülnézek.
nekem az ilyen praktikusabb, mert mindenfele állithatobb az alja miatt
de azért még érdeklődj azoktol akik többet használják :)
szép napot, hetet
Sziasztok lányok!
Hova tűnt innen mindenki?
Esetleg ha valaki erre tévedne, szerintetek ez az autósülés milyen? Nem nagyon értek hozzájuk, de ez most akciós:
Sziasztok!
Figyi,szerintem nem baj,ha sokszor kakil!Azért van most sokszor kaki,mert "töményebb" kajákat eszik.Amiből nem hasznosít mindent,míg a tápszerből/anyatejből mindent vagy majdnem mindent hasznosít a szervezetük.
Ok, akkor nem aggódom:)
köszi
Szia
VAlszeg félreírtam. Inkább attól tartok, hogy azért kakil ennyiszer, mert még korai a szilárd étel.
Anno az első hónapban mi is küzdöttünk a kakijával, de 2 hónapos kora óta beállt a napi 1-2 kakira. Most is ennyi van, néha kakil 3x egy nap.
Most arra gondoltam, hogy 1 hétig csak tápit kap és meglátjuk, hogy a kaki hogy alakul, meg a hízása. Szerinted jó ötlet? Vagy ha már eljutottunk egy szintig, akkor ne lépjünk vissza?
Köszi,
lujza
szia!
Hogy vagytok?
Olvastam ,nagyon ügyi már Domi!
Szia!
Nagyon szívesen.:)
Az ivás nálunk is problémás. Dorka sokáig semmit nem ivott, pedig mindennel próbálkoztam. Mostanra eljutottunk odáig, hogy egy fajta cumisüveget elfogad. Viszont csak és kizárólag gyümölcsleveket hajlandó inni a kisasszony, de abból már akár napi 100-120 ml-t is elfogyaszt, ami nálunk hatalmas előrelépés.
Dorka sajnos szorulásos baba. Volt hogy több, mint egy hétig nem tudott kakilni. Mióta elfogadja a folyadékot, minden nap van kaki.
Szerintem nem azért kakiltok többször, mert nem eszik elég tápláló ételt a babád, hanem egyszerűen ilyen típus. Hidd el, ez sokkal jobb, mintha sokáig nem jönne ki a széklet és erőlködnie kellene. Ne aggódj miatta.
Dorka hízása is lelassult mostanra. Valahol azt is olvastam, hogy ebben az időszakban a heti 100 g az átlagos hízás.
Ha beindul a fogzás, akkor meg még fogyás is előfordulhat az esetleges étvágytalanság miatt.
Köszi a sok segítséget.
Lehet, hogy holnap kiprobálom a brokkolit. Én szeretem:)
Amit még nem tudok, az az itatás.
Mostanában sokx látom, hogy nyujtogatja a nyelvét. Sztem szomjas. De vizet nem hajlandó inni. Sőt, már kisérleteztem almalével is, de azt se nagyon issza. Vettünk pickwick gyerekteát. Cukor nélkül azt se issza. Ma kiprobálom 1 kiskanál cukorral. Kiváncsi vagyok, hogy megissza-e.
Te mit adsz inni lányodnak?
Ja, a sütőtök levet benyakalta...
Ma voltunk védőnőnél és 4 hét alatt 300 g-t híztunk. Azt mondta a védőnő, hogy nem sok, de majd meglátjuk, legközelebb mennyi lesz.
Naponta 2x van székletünk, 1x rögtön reggeli után, 1x meg vagy este vagy délután.
Lehet, hogy nem kap eléggé tápláló kaját?