2002-es gyerkőcök! (beszélgetés)
Sziasztok!!
Hogy vagytok, milyen lesz a bizi? :)
megkérdeztem a barátnőmet aki egyedül nevelte a lányát, 12 évesen még kísérte...
aztán kezdte hogy egyre kevesebbet...valahol találkoztak, hogy ne legyen "ciki"...
Ők is utaztak a suliba és haza..
Ez szerintem teljesen egyéni...
én már 6 évesen egyedül voltam otthon akár két órát is... (tesókkal)
10 évesen a nagyobb tesókkal, de ezt nem tudom, megmondani...én nem igazán tudok a lányommal egykorú gyermeket, aki még egyedül lenne otthon itt a nagyvárosban, hacsak nincs nagyobb gyermek...
úgy fél órát bír egyedül az enyém, többet nem...
szerintem eleinte olyankor próbálkozz, amikor leszaladsz a boltba...
ha tud akkor el tudjon érni, ha bármi van...
olyanokat kérek tőle, hogy ne nyisson ajtót senkinek (idegennek)...
és ne vegye fel a telefont...
...
igen, azt tudom, hogy nektek könnyű, mert közelben vannak a dédiék.
Azok érdekelnének inkább, akiknek nincs közelben segítség. :)
mondjuk azt is tudom, hogy Juditéknál már nagyon önálló a nagylány. :)valami középút kéne nekem
mennyi ideig hagytátok őket egyedül?
próbálkozás volt már rá...
lementem a boltba, de fél óra sem telt el már jött a hívás...
nekünk még koraira sikerült...
sziasztok!
ti otthon hagytátok már a gyerkőceiteket pár órára egyedül?
zeichnen lernen
írd be ezt a keresőbe és találsz jó kis képeket :)
Bocsi, hogy úgy eltüntem hirtelen...
Köszi!:)
Éjjel szoktam ügyködni, akkor csend van, és nyugi. De van amikor nappal is előkapom a gyöngyöcskéim. Fűzök egy-két sort, megnyugszok, és megyek a dolgomra.
A könyv. Szerintem letöltöm az angol verziót - feltéve ha megtalálom. Szűkös hónapokat élünk...:(
Jó éjt!
Ne hari, elfáradtam...
nagyon jól rajzolsz :)
és szép gyöngy munkáid vannak...
mikor van erre időd?
Csak itt voltak kiállítva helyben: egyszer a könyvtárban, utána meg falunapon. De azért büszke vagyok rá!:)
A tanfolyam biztos érdekes... A könyvet pedig letöltöttem.
A színesfestést még nem láttam. Biztos jó kis könyvecske!:D
Világvége falva ez tetszik :)
Milyen kiállításon? milyen képek ?
Igen, én bár szerettem rajzolni, valahogy soha nem volt több, mint egy 6-8 éves gyerek rajza:)
de engem annyira mozgatott a jobb agyféltekés rajzolás, hogy nem csak könyvből, de tanfolyami élményeim is vannak:)
Most megkaptam a színesfestés könyvet, de duplán :)
A rajzolás? Nemrég jött elő. Persze régen is szerettem rajzolni, de az más volt.
Igazából a jobb agyféltekés dolog inspirált. De itt világvégefalván nincs semmiféle tanfolyam, meg abszolút semmi, így magamtól kezdtem el. ...csak egy pár dolgot tudtam róla...
Fogtam egy katalógust, kinéztem egy nőcit. fejtetőre állítottam, és elkezdtem másolni. A foltokat-fényeket. Nem arra koncentráltam, hogy az egy szem, hanem csak satítoztam, és roppant nagy élvezettel firkáltam.
...és amikor végeztem, megfordítottam, hasonlított rá!
...és ezt megcsináltam több képpel is...
Persze utána rájöttem, hogy mi a lényeg, és nagyon furi módon az agyam is átállt!
A rajzaim már kétszer voltak kiállításon is!:D
és mikor?
már fiatalként ilyen jól ment?
vagy hogy jött?
Sima jartondoboz, kartonlapokkal borítva. A szeme-szája is kartonból van kivágva, filccel-temperával körberajzolgatva!:) Egyszerű, és olcsó anyagokból lett összehozva. A sapkája pl. üdítősüveg. :)
A rajzolást nem tanultam sehol. Az csak úgy jött...
Jobbulást a picuridnak!!!
nagyon jó jelmez :)
kartondoboz?
szépen rajzolsz...
Hol tanultad?