2 éves babám - 24 órás hisztigép (beszélgetős fórum)
Köszönök mindent további hozzászólást.
ERŐT ADTATOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Most elkezdtem szedni nagyobb mennyiségben a MagneB6-ot. Úgy érzem jó hatással van rám, kezdem visszavenni a "hatalmat". És a tanácsok jók - azt veszem észre, hogy a gyerek újra kezdett tisztelni és odafigyelni rám!!!
Egyetértek!
Mi is így próbálkozunk, én ugyan nem öntöttem le még (elég drasztikusnak is tarottam, meg a fene csinál magának plusz melót), de az arcát mostam már le. A fenekére sem szívesen csapok, de kimutatom a haragomat neki, és következetesen nem tűröm a hisztit, szemtelenséget, stb.
Fórumindító anyuka, ha a földhöz veri magát, azonnal szó nélkül kiemelni a helyzetből (felveszed, kezénél megfogva elviszed, stb, te vagy az erősebb), megvárod, amíg lecsillapszik (nálunk pl. a figyelmen kívül hagyás nem vált be, annál jobban csinálta, vagy le se tojta, mint a tied, amikor a másik irányba elszaladt), ha lenyugodott és már csak sír, bújik, de nem dühöng, na akkor lehet szavakkal próbálkozni... Soha ne engedj a hisztinek, és mindig értelmezd vele egyszerűen, a saját szintjén, mi is történt, ő mit csinált, te hogyan és miért úgy reagáltál. De csak közvetlenül utólag, mikor lenyugodott. Hiszti közben nem lehet velük szót érteni...
gratula az iráshoz.
tényleg sokan tutjgatják a gyerekűket, a széltől is óvják, mindent megadnak nekik, aztán 10 évesen nem értik miért lett ilyen a gyerek, hiszen én mindent megtettem érte. tényleg mindent?!
Most ez komoly, hogy valaki elore megfontolt szandekkal pofánönti a sajat gyereket vizzel?
A hiszti tobbnyire abbol fakad, hogy a gyereknek nincsenek megfelelo kommunikacios eszkozei.
Kinövi, ne aggódj.
Mondjuk nálunk később volt a hiszti korszak és néma hiszti volt, de az amit írsz, az a lefekvős-megfeszítős. Volt hoyg a postán úgy álltunk sorba, hogy én álltam a gyerek feküdt -de legalább némán- ahogy haladt a sor én mindig picit arrébb húztam. Utólag vicces, akkor vérciki volt. Ez a néma-terror jó fél évig tartott.
Az enyém még 3 évesen sem ült le egy játék mellé, folyamatosan foglalkoztatott valakit, nem maradt el magában, semmi nem kötötte le, 5 percet nem bírt csendben a seggén ülni. Aztán megváltozott. Most 5 éves múlt, tavaly még aggódtam, hogy mi lesz, mert 4 évesen sem foglalkoztatták huzamosabb ideig a dolgok, aztán egyik napról a másikra megváltozott, megkomolyodott. Bár még mindig akarnok, de én is az vagyok, az apja is, mit is várnánk a gyerektől, de most már nem hisztizek, rájött azzal nem megy semmire, így inkább rafináltan érvényesíti az igényeit
szia, nem egyszerű a helyzet.
nekem a húgom volt nagyon hisztis (földre vetette magát és vörös volt a feje a dühtől) és a szüleimnek azt javasolta az orvos hogy hidegzuhany, 2-3x történt meg a dolog, majd abbamaradt, vagy lanyhult.
nekem a nagyobbik fiam 2,5 éves, neki is voltak és vannak rosszabb és jobb napjai. amikor a hisztis korszak eljött, egyszer kétszer próbáltam ignorálni, beszélni vele (ilyenkor nem lehet velük kommunikálni)stb, egyszer aztán betelt a pohár és a gyereket ruhástúl a zuhany alát tettem, langyos vizzel lezuhanyoztattam a fejét és abba maradt a hiszti, kb 4-5 hónapja. azóta egyszer történ meg az eset, este nem akart lefeküdni, pizsamástul ment a kádba nem örült neki.
a másik ilyen módszerem, ha túlpörög, mondom neki hogy megyünk a kiságyba (még nem jött rá hogy kell kiszállni, és amig le nem nyugszik addig ott van. persze rafkosak, rögtön mondja anya szeretlek, jól viselkedem, bocsánat, de a két percet azért ott kell minimum töltenie.
tény, hogy mi bölcsisek vagyunk 14 hónapos kora óta, valőszínűleg ott sokat kell alkalmazkodni és látja a társai viselkedését is, rosszat és jót is tanulhat, de legfőképp toleranciát és azt hogy nem körülötte forog a világ.
a bölcsiben is van egy párna, ha valaki nem viselkedik, oda kell ülnie, annyi percre amennyi idős.
ha hiszel a "Suttogó" című könyben olvass bele, ott is vannak jó tippek.
A nagymama dolga az, hogy szeresse az unokat a szulo által megadott korlatok megtartasaval.
Tul sok negativum eri a gyermeket; korlatok, tiltasok, stb.
nem kap eleg pozitiv erzelmet.
Sziasztok-Mindenkinek!
Köszönöm a gyors reakciókat.
Először is kislány. Már elég sok mindent tud mondani. Legalábbis, mi értjük. Kevés teljesen tiszta szó van még. De napról-napra fejlődik. Amikor nem hisztizik egy aranyos, türelmes, szófogadó, segítőkész kislány. Sok mindent meg lehet vele beszélni.
Itthon csak a szokásos dolgok miatt hisztizik, amiben gondolom nem tűnik ki más gyerek közül. Ilyen pl. hogy nem akar a pelenkázóra feküdni, vagyis nehezen. Tehát hisztijei főleg a lakáson kívülre vonatkozik. De mivel egyedül vagyok, mindent nekem kell(ene) intézni (posta, bolt, egyéb hivatalos ügyek), de így nagyon megerőltető.
A "baj", hogy kislány létére nagyon aktív, imád mozogni. Szívesebben szeret mozogni, mint leülni egy-egy játék mellé. De nem hiszem, hogy hiperaktív lenne, mert akkor 5 percre sem tudna nyugodtan leülni, ő pedig azért leül. Az igaz, hogy sok játék mellett nem tud sokáig időzni, pedig van elég játéka. Szívesebben játszana velem bújócskát vagy cicázást - még itthon is.
Anyósom szerint a férjem volt ilyen aktív.
A kérdésekre a válaszok:
ooo---ooo:
Anyósom a kényeztetési nevelési elveket követi. Azaz bármit csinálhat a gyerek. Hát ezt inkább nem követném.
Nyinya80:
Azt hiszem fent megválaszoltam a kérdéseidet.
pzm3: Az orvos szerint ilyen ez a korszak.
Nem tudom miért kell az anyukát hibáztatni rögtön?
Más oka is lehet,hogy a gyerkőc igy vielkedik.
Nehéz időszak, de ez azért túlzás a gyerek részéről.
Az én fiam 3 éves, Ő is csinált érdekes dolgokat, feszegette a határait, de nem ennyire.
Nem mondanám h a te hibád vagy a gyereké, inkább a kettőtök közötti összhang nem megfelelő.
Minél inkább dühít neki annál nagyobb élvezet.Megérzi, kihasználja a türelmetlenséget.
Ülj le vele nyugodtan egy ilyen hiszti után és mond el h szomorú vagy h ezt teszi, legyen következménye, egy kis büntetés. Tudatosuljon benne h ez helytelen ellenkező esetben később is nehezen kezelhető lehet.
Nem tudom most mit hogy csinálsz de változtass.
Ha a hiszti esetén most túl sok figyelmet kap akkor legyél közömbös. Otthon hagyd ott, lépd át, ne érezze h felhúz vele.
Minden gyerek más, s dackorszak nehéz de mindig is túlzásnak tartottam ezt az utcán fetrengős jelenetet.
Mióta anyuka vagyok, ráadásul egyedül, és az én kicsim nem csinál ilyet, méginkább úgy gondolom h ilyen esetben az anya-gyermek közötti kommunikációval vagy egyetértéssel van baj.
Oké h feszegeti a határait de azt a felnőttöl kell megtanulnia hol is az a határ és érezze h súlya, következménye van ha átlépi azt.
Légy következetes!! És ne lássa h türelmetlen ideges vagy. Azt a gyerek megérzi.
Kitartás, nem tart örökké, de sokban múlik rajtad is h meddig hagyod fajulni.
Ugy tunik, a te "nevelesi elved" nem mukodik;
ergo - kovetkezhet az anyos;
nyugi!!!!! dac korszak, érvényesíteni akarja magát.
Feszegeti a határait.Jó lenne ha lenne segítséged aki egy picit leveszi a váladról
További ajánlott fórumok:
- Tényleg egy hisztigép lennék, csak mert normális értékrendjeim vannak?
- Amikor elhagyom a szoptatást, rendes tejet adjak az 1 éves babámnak vagy tápszert?Ti hogyan csináltátok a szoptatás befejezése után?
- Milyen tejet adhatok a babámnak, mindjárt egyéves lesz?
- Agresszív az 1 éves babám. Ha valamit nem szabad neki, akkor megpofoz, tépi a hajam, játék közben csapkod. Mit tegyek?
- Tényleg le kell vágnom a majdnem féléves babám amúgy nagyon szép haját, hogy a későbbiekben majd még dúsabb legyen?
- Fél éves babám még mindig 2 óránként kel éjszaka enni, és nappal is két óránként eszik. Normális ez?