1,5 éves gyerek még nem jár, szinte alig ül! Mit lehet tenni? (tudásbázis)
Szia, én a Dévény Annahoz vinném el, nézze meg.
a dévény masszázs és torna szinte csodát tesz.Csak
ajánlani tudom, mi is jártunk.
Késői, késői.... de hiába akaratoskodik, nem azért késői, mert a vizsgálat helyett a szekemberek Hawaii-on nyaralnak, hanem mert tényleg ennyien várnak a sorukra.
Csak magánban lehetne azonnali időpontot találni. Én bizony nem késlekednék!
Hadd kérdezzem meg még egyszer:
más problémája nincs a kicsinek? A beszédfejlődése, értelmi fejlődése megfelel a korának?
1.) Későinek találom a kapott időpontot. Tessék felvenni a telefont és erőszakoskodni, hogy hamarabb mehessetek! Tessék határozottnak és céltudatosnak lenni.
2.) Nem volt hasonló korú gyerek a környezetetekben akivel lett volna összehasonlítási alapotok?
3.) A gyermekorvos, védőnő felelőssége vitathatatlan.
Kívánok jó egészséget a gyermeknek.
Értem én, de akkor is valahogy ki kéne szűrni, hogy ki az aki tényleg orvos szeretne lenni és nem csak presztizsből lesz az . Na meg, hogy alkalmas-e rá. Még gyerekkoromban talán a Jakupcsek showban pont erről volt szó. Egy orvos maga mondta , hogy sokszor az a probléma, hogy a gyerek jól tanul és a szülő mondja , hogy fiam jó tanuló voltál menjél orvosnak!
Közben eszembe jutott a volt főnököm babája is. Ő tizenkilenc évesen szült. Az orvos nem császározta meg időben. 8 órát élt a baba., Sok magzatvize nyelt ,vagy ilyesmi történt. Mondták páran, hogy ragaszkodnia kellett volna a császárhoz, de egy fiatal lánynak honnan kéne azt tudni mikor van baj?
Abban is van igazság, amit írsz, hiszen mások tapasztalatából sokat lehet tanulni. Ahogy a mondás is tartja: ,, okos ember más kárán tanul,,.
Való igaz, az is , hogy manapság sokszor magánban találni megfelelő ellátást. Erre is kéne valami megoldást találni az biztos. Erre jó lehet pl., hogy normális fizetésük lesz a dokiknak. Bízzunk , hogy jobb lesz!
Egyetértek is, meg nem is veled!
Manapság már annak is örülhetünk, ha valamilyen orvost találunk! És ez egyre rosszabb lesz, mert húznak innen el a jó dokik! Aki meg marad, az ha teheti, magánintézményekben praktizál.
Manapság pedig itt van előttünk az internet! Tessék használni okosan, hasznos dolgokra is! A szülő, ha valamilyen probléma van a gyerekkel, üljön le a gép elé, és kezdjen el tájékozódni! Még ha nem is szakcikkeket olvas, legalább jöjjön ide egy ilyen fórumra, már a mások tapasztalataiból is sokat lehet tanulni.
És nyugodtan lehet kérdezni az így tanultak alapján az orvostól! Igaz, hogy nem örülnek az így szerzett fél műveltségünknek, de ezzel küzdjenek meg ők! Nekünk a saját és a családtagjaink egészsége a fontos!
Na jó, de nyilván úgy van vele a szülő, hogy az orvos csak tudja.
Az én bátyám valószínűleg azért született agyvérzéssel (nem sírt fel), mert az ORVOS azt mondta anyámnak, hogy tartsa vissza, mert egy másik anyuka is szült. Na meg az is érdekes, hogy megindították a szülést és hazaküldték. A buszon folyt el a magzatvíz, fordultak is vissza.
Ismertem egy szellemi fogyatékos lányt. Epilepsziás volt és egészségesen született. Az első alkalommal az orvos nem írt győgyszert. Aztán jött a második súlyosabb roham, emiatt lett beteg. A másik doki a szülőket szidta le nagyon. Nekik, honnan kellett volna tudni? Megbíztak az első orvosban!
Még mindig azt mondom, hogy igenis meg kell szűrni az orvosnak jelentkezőket! Nem csak azt nézni, jó feje van-e! Ez nem elég, ahhoz, hogy jó orvos legyen! Ahhoz elég, hogy megszerezze az orvosi diplomát!
Nem született agyvérzéssel? Akkor tornáztatni kell! Bátyámnál ez volt. Őt rögtön tornáztatni kezdték és két évesen kezdett el járni, meg beszélni is nehezen tanult meg.
Ha egészségesen született, mindenképp akkor ki kéne vizsgáltatni ez, hogy mitől van.
Nagyon egyetértek veled! Az orvos/ok/, a védőnő is felelős, hogy egy ilyen nyilvánvaló problémát nem akartak kivizsgáltatni! De a szülők is felelősek! Tudomásul kell venni, hogy elsődlegesen a szülő felelős a gyermek sorsáért! És ha ilyen nemtörődömséget tapasztal a szakemberek részéről, akkor keressen másik egészségügyi intézményt, másik orvost, de járjon utána, hogy mi a baj!
Amikor már visszafordíthatatlan az elváltozás, akkor már nem vagy csak nagyon nehezen lehet mit tenni! Be lehet perelni az orvost, meg is lehet azt nyerni, de a gyerek maradandó károsodásán ez sajnos nem fog segíteni! Ebbe kell belegondolni!
További ajánlott fórumok:
- Mit lehet tenni, ha az ember nagyon fél a gyerekvállalástól?
- Miért elfogadott tény, hogy az óvodában a gyerekek folyton betegek?Nem lehetne ellene tenni?
- Rohangáló gyerek, mérges szomszéd - Mit lehet tenni?
- Ha a gyerek nem eszik, szinte semmit, mit lehet tenni?
- Mit lehet tenni, ha egy jobb tanárt szeretnénk a gyerekeknek?
- Mit lehet tenni egy tanárral, ha rendszeresen megalázza a gyerekeket?