Rohangáló gyerek, mérges szomszéd - Mit lehet tenni? (beszélgetés)
Nyugodtan trambulinozhat énekelve, zenét hallgatva, nevetgélve, de két 13 éves gyereknek nem kellene folyamatosan artikulálatlanul ordítani. Anélkül is megy a trambulin.
Biztos lehetsz benne, hogy én a saját gyerekemet sem engedem bizonyos decibel felett ordítani, mert nem szeretném, ha zavarna bárkit is. Engem sem.
Nincs is semmi baj a zenével, a fűnyíróval, fúróval sem. Ezek az élet részei. Az üvöltözés, sikítás nem.
Nem azért írtam:DD
Hanem azért, mert gondolom nem vettem észre, hogy a touchpad-al kijelöltem és töröltem a a hozzászólásomból és így értelmetlen lett az első mondatom:DDD
Igen, biztos mindenkinek más az idegesítő. Én pl. vidéken felkelek az összes kutyára, kakasra, stb., de itthon nem zavar a házunk előtt megálló 5-6 busz és villamos sem:D
Egy gyerek trappolása nem szokott zavarni.
Na az lenne a szép ha még a kertben sem trambulinozhatna a gyerek... mondjuk énekelve... mondjuk zenét hallgatva... miért kéne csendben létezni egy gyereknek?
Az én gyerekem is zongorázik, sőt én is. Igaz digitális is van, tehát korán-későn-hétvégén van mód csendesebb de akkor is kopog. A szomszéd meg fúr-farag-füvet nyír-medencézik-bulizik-meccset néz mit tudom én. A normális az ha elviselhetetljük egymást. Ahol emberek élnek ott nincs csend...
Lassabban, és artikuláltabban kellett volna, akkor talán megértem ;P
Tudja a fene, hogy kinek mi az elviselhetetlen zaj. Van barátom, aki pl. a kínok kínját állja ki, ha az eső koppan az ablakon. Vagy ha a körmömmel kopogok az ablakon.
Persze, kénytelenek lesznek megoldani a helyzetet, ha másképp nem, hát tényleg füdugóval kell aludniuk.
Még jó, hogy megértetted mit írtam:DDDD
Tehát, nem értem az olyan embereket, akiket az ilyen zajok zavarnak.
Akkor marad a tanya, bár a flexelést jobban megértem.
Bár igazad lenne. Kertesházban lakni számok okból utáltam, csak az egyik volt az, hogy minden szombaton arra ébredtem, hogy a kedves szomszéd valamit alkot flex-szel, vagy a harmatos kora reggeli füvet nyírja :) Délutánonként időnként egy repülő kísérelt meg a teraszunkra leszállni.
Szóval ne hidd, hogy megoldás. Talán akkor, ha ez a kertesház a puszta közepén van. Esetleg az óceán parján egy sziklán ;)
A kertes ház sem feltétlenül megoldás hangos szomszédok ellen.
Én ott lakom és az egyik szomszédtól egész nap az üvöltözést hallgatjuk, a másiknak a gyerekei pedig a trambulint "nyiszorgatják" órákig természetesen sikongatva. És ez még mind elviselhető lenne, ha nem ugatna fejhangon a kutya a trambulin alatt...Grrrrrrr
Nem szólunk mi sem, de ha a gyerekemben lesz egy csepp tehetség, tuti, hogy hegedülni fog és az udvaron fog gyakorolni:))
Egyébként nem tudom ti hogy vagytok vele, de én sosem mentem át senkihez azért, mert hangos a gyereke, vagy hangosan járkál. Igen, egy gyerek hanggal jár. A lakásokban életvitelszerű tartózkodásnak is van hangja.
Persze a folyamatos éjszakai fúrás, házibuli, flexelés más tészta, lekopogom ebből nem jutott nekem. De a normál zajokért átcsengetni?
A normális életvitellel járó zajok nem minősülnek csendháborításnak. Ha ezzel fenyegetnek bárkit is, hogy kihívják rád az önkormányzatot, rendőrt, akárkit, mert hangos a gyerek, hangosan járkálsz, stb., nehogy megijedjetek!!! Pusztán üres fenyegetőzés.
Nálunk volt ilyen. Ment a fenyegetőzés ( nyugdíjas néni falusi családi házból társasházba költözött alsó lakásba (no comment...) folyton a nyakunkra járt hogy hangosak a lépteink ( szintén no comment) birtokvédelmet akar meg rendőrt ( ???) . És akkor szépen megmondtuk neki, hogy tessék csak, egész nyugodtan. Szerintetek hányszor szólt azóta ezért?
De a legjobb az egészben, hogy akkor is panaszkodott egy szomszédnak, hogy milyen hangosak vagyunk, ő ezt nem bírja elviselni, amikor hetekre elutaztunk. Észre se vette. Tehát a probléma nem a hangosság.
Személy szerint én utálom a füldugót, nálam ez a kérés nem jönne be. :) Nem bírom elviselni, ha valami van a fülemben.
Én is voltam koleszos 9 évig. Ebben benne van az egyetem is, ahol aztán minden volt. Én egyszerűen nem bírtam hozzászokni, alig aludtam azokban az években. Tanulni sem bírtam sokszor. Ahhoz képest egy társasház nekem felüdülés, de azért itt is van minden nap valami. Nagyon sokszor fúrnak-kalapálnak. Ilyenkor szoktam eltűnődni, hogy 4-5 éves újépítésű lakásokban mit lehet állandóan alakítani.
Semmiképpen ne érezd rosszul magad, teljesen természetes amit csinál, akkor lenne gáz, ha ott maradna, ahova leteszed ;)
Ezzel együtt megpróbálnék valami barátságossal nyitni, esetleg süthetnél nekik valamit sütit, utána talán már képük nem lenne baxtatni benneteket ;)
Lehet, hogy olyan helyről jöttek, ahol nincs zaj, és nem értik, hogy vannak házak, ahol egy kanál leejtése is lehallhatszik. Lehet, hogy szimplán keked bunkók, majd kiderül ;)
Szerintem van az a zajszint amit meg kell szokni... hétköznap reggel 6-kor már sokan fent vannak, indulnak dolgozni, ovibs stb. szóval ez nem extrém időpont...
Mondjuk én 6 évig voltam kollégista, megszoktam hogy vannak zajok.
A tárgyalásban ilyen esetben azért nem nagyon hiszek, mert a panaszkodó nem lesz attól toleránsabb hogy n+1-edszer is elmondják neki, hogy próbálnak viszonylag csendesek lenni, de per. pill. ennyire megy...
A :( jel arra vonatkozott, hogy nagyon korán kel, leglaábbis az én alvásigényemhez képest.
:)
Egikünk sem bunkózik, én a megoldás felé törekszem, de nem tudom mit lehetne tenni még, csak kellemetlen az egész.
:(
További ajánlott fórumok:
- Neveljük-e, nevelhetjüke-e a szomszéd gyerekét, unokáját?
- Alsó szomszéd nem bírja elviselni a gyerekemet, mit tegyek? bővebben lent
- A szomszédasszonyom veri a gyerekét
- A fölöttünk lakó szomszéd éjjel-nappal dübög, futtatja a a szobában a kutyáját, és a gyereke is tigrisbukfenceket hány a fejünk fölött.
- Zajos szomszéd gyerekkel
- Mit tennél, akkor ha a szomszédod kezet emel rád, mert az ötéves gyerekeid napközben a blokk körül játszanak?