Zajos szomszéd gyerekkel (beszélgetés)
Őszintén sajnállak, mert ismerem, milyen nem aludni a zajongás miatt. Nálunk a szomszédok jórészt normálisak, bár itt is van egy-két família, aki mellett nem szeretnék lakni. Bár más formában mi is élvezhetjük ezen családok "jótéteményeit".
Az a baj, hogy itthon ennyire el vannak vadulva a viszonyok. Angliában nem volt ilyen gondunk. Mikor az alsó szomszéd úgy döntött, hogy éjszaka újítja fel a lakását, és nem hallgatott a békés meggyőzésre, elég volt egy email és egy telefon az önkormányzatnak, ahhoz, hogy vége legyen. Vagy ha valahová kijön a rendőr csendháborítás miatt, ott senki sem meri újra felhangosítani aznap este. Sajnos viszont itthon szinte lehetetlen valamit csinálni ilyen ügyekben.Úgy látszik, hogy a rendőrség és az önkormányzatok is erélytelenek. Az ismerősöméknél a kiadott lakásban munkásszállás működik, és ha valakinél nincs kulcs, akkor kitépik a lépcsőház ajtót, és megy a dajdaj hajnalig.
Szomorú, hogy nem lehet az ilyen embereket betegre bírságolni, vagy valami más módon elejét venni annak, hogy ilyen antiszociális emberek pokollá tegyék mások életét.
Nekem a fejem felett dübörögnek éjjel-nappal.
Nagyon idegesítőőőőő!!!
Az a terv, h beszélek velük normál emberi hangon. Bár ma megint a kiborulás szélén állok, 5:00-kor szék tologatásra ébredtem. Szuper.
Nem tudom mi lesz, de lassan gyomorfekélyt kapok.
Hát beszéljetek vele megint. Az ő felelőssége. Mondjon fel nekik.
Ne hagyjátok magatokat. Említsd meg a NAV-ot, összetojja magát és intézkedik.
Birtokvédelem, jegyzőnek benyújtani. Rajtad lesz a bizonyítási kényszer, úgyhogy érdemes pár hangfelvételt készíteni, ha tudsz. A saját lakásodban azt veszel fel, amit akarsz.
Csendháborításnak nem csak a 22 óra utáni hangoskodás minősül, hanem minden tartósan fennálló olyan tevékenység, ami a te nyugalmadat megzavarja.
Mondjátok/írjátok meg közösen a tulajnak, ha nem tesz semmit, birtokvédelmi eljárást kértek ellene plusz be lesz jelentve a NAV-nál a fekete bérbeadás.
Akkor majd intézkedik, ne félj.
Kötelességük. Jogszabály van rá. Ne hagyd magad.
Add be írásban, annak nyoma van.
Szólj az állatvédőknek, ill. jegyzőnél kérj birtokvédelmi eljárást.
Mindenkinek joga van a saját lakásában nyugalomban élni.
Ha időnként van kutyaugatás, meg egyéb zajok, az oké. De van, ami már túlmegy a tolerálhato határon.
Hogy jól kib@sszál a szomszédokkal, akik esetleg maradni kénytelenek.
Na, szép.
A tulajdonosnak kell szólnotok. Az ő felelőssége, hogy a bérlő mit csinál.
Ha kell, akár minden nap hívjátok vagy írjatok neki. És a közös képviselőnek is.Akiket zavar, mindannyian. Előbb-utóbb megunja, és kiteszi őket.
Ha nem, akkor a jegyzőnél lehet birtokvédelmi eljárást kérni.
A mi házunkban egy pacák magnót bömböltetett full hangerővel, sokszor éjjel 3-ig. Rendőrök kijöttek, míg elmentek csend volt, utána csak azért is felcsavarta.
A ház lakói írtak egy panaszt, a fickó megkapta írásban, hogy ki lesz téve a lakásból. Ordítozott, hogy megver mindenkit, de csak a szája járt, nem mert semmit csinálni, mert összefogtunk. Csend lett.
Én magamból indulok ki, alapvetően figyelek arra, h nem egyedül élek. Nem csapok felesleges zajt. És elvárnám a többi embertől is.
Nem tudom hányszor viszik le őket, de tudomásom szerint nem dolgozik se az anya, se az apa.
Igen az üzenetben az állt, hogy költözzenek lakatlan szigetre. 😂
Na, nehogy már az ő hibája legyen az, hogy tuskó, bunkó szomszédok vannak.
Aki nem lakatlan szigeten él, annak igenis alkalmazkodnia kell másokhoz.
Nem a többségnek kell csendben eltűrni az ő ricsaját!
Párom fizikai munkát végez, én szellemit. Nem vagyunk nyugdíjasok, de néha van igényünk rá, h 22"00 előtt már aludjunk. Ráadásul covid után vagyunk, párom még nincs teljesen jól.
Most úgy alszunk, hogy ha tudunk, h a tv-t bekapcsolva időzítőn hagyom.
Van füldugóm is, én elvagyok vele, párom nem.
Egy gyereket nevelni kell! Meg kell tanítani neki az egymás mellett élés szabályait! Nem a tanyán van, hogy úgy dübörög, ahogy akar!
Felneveltem a gyerekemet, de igen, én megtanítottam rá, hogy a környezetére is figyelemmel kell lenni.
Rohangálni, labdázni, focizni a játszótérre jártunk.
Azért van ennyi neveletlen, tanyára v. lakatlan szigetre valo bunkó, mert a szülők semmi nevelést nem adnak a gyereküknek.
Egy ideje mi is bombázzuk a tulajt, konkrétan lesz@rja.
A közös képviselő a csendes család mellett lakik, szóval ők is pepitában hallják a ricsajt. Egy kedves, idős hölgy a közös képviselő, de sokat betegeskedik mostanában.
Több lakó panaszkodott már nálunk is, tettek ki üzenetet... Stb.