13 éves nagyfiam folyamatos orrdugulással küzd.....? (beszélgetős fórum)
A folyamatos orrcsepp-használat miatt van állandó orrdugulása. Az orrcsepp bizonyos idő után kiszárítja az orr-nyálkahártyát, sőt el is sorvaszthatja azt. Rá is van írva a tájékoztatóra. Én ugyanígy jártam, elhasználtam van 3 orrcseppet, mire rájöttem, hogy "függő" vagyok. :)
Egy megoldás van, abba kell hagyni. Pár napig szenvedés lesz, aztán magától rendbejön. Nem könnyű, mert alig fog levegőt kapni, de ez a megoldás. Tapasztalatból mondom! :)
Szívesen ajánlom: Googleban: Neil Medin sinus rinse
elolvasását.Nagyon jó tapasztalatom van.
van egy csomó olyan allergén is, amit tesztel nem is tudnak nézni. Ezeket mindenkinek magának kell kiszűrnie megfigyeléses alapon. Mellesleg folyamatos orrdugulást okozhat a dohányzás, vagy ha vki sokat van olyan levegőben, ami tele van dohányfüsttel (mégha ő maga nem is dohányzik), a poros levegő, környezet (mégha az allergia teszt negatív is rá), külömböző ételfélék, és most, h nagyon is palettán van a dolog, a szmog!!!!
De még azt se tartom kizártnak, h a stressz okoz egy embernél ilyesmit. Vhol annak is ki kell jönnie....
neti kannával (neti pot, orrkanna) és sós vízzel a rendszeres orrmosás kitisztítja a járatokat, üregeket...
nekem innen a legolcsóbb van: [link] de bioboltokban is lehet venni kerámiából vagy üvegből készültet.
én hat éve tolom az orrcseppet. Senki nem tudott segíteni rajtam... végül is egyelőre nem látom kárát, csak drága mulatság.
És mese habbal remekül átérzi. Tényleg fizikai képtelenség az, h estére ne fújjak be
igen a tej az fontos! mármint abbahagyni...
nekem sajna már évek óta ez van, senki nem tud segíteni... egyszer abbahagytam a tejet, jobb lett.. sajna a szülés óta nem bírok újra leszokni róla, de majd összeszedem magam.. tényleg vannak olyan esetek, akiknek csak ez segít...
akik azt írják, az orrcsepp függőséget okoz, és nem szabad huzamosabb ideig, azoknak üzenem, hogy sajnos nem mindig lehet abbahagyni, mert ha minden este totálisan eldugul mindkét orrlukad, annyira, hogy szinte semmi levegőt nem kapsz, mert az orrodon konkrétan SEMMIT, és a szád meg kiszárad egy idő után, így nem tudsz aludni.. na akkor hogyan hagyod abba a használatát?
megjegyzem, nincs allergén a lakásomban, amennyire tudom, illetve nincs polipom vagy ilyesmi... szóval sajna van ilyen... remélem a tej/tejtermék szigorú elhagyása hosszú távon másnak is beválik.. csak ne felejtsen el mellette Ca-t szedni, mert sajna ezzel a táplálkozással hiányállapot léphet fel!
1. hagyja abba tejes dolgok fogyasztását!!
2. az orrcseppek-orrsprayk komoly függőséget okozhatnak, hosszú távon nagyon károsak
3. mindenképpen meg kell nézetni fül-orr -gégészeten alaposan, akár röntgennel vagy CT-vel, hogy milyenek a melléküregek
Hello !
Hát ez az ezt nem szabad állandóan cseppezni, tönkreteszi teljesen az orrnyálkahártyát.
Elsősorban tisztázni kellene az okot hogy miért dugul. Nagyon sok oka lehet.
További ajánlott fórumok:
- Az állandó orrdugulás mitől lehet?
- Ősz óta nem múló nátha, orrdugulás, horkolás-és a szövődmények: fülfájás, köhögés.Mit csináljak a 3 éves fiammal?
- Esti orrdugulás Mitől lehet?
- 14 éves 170cm-es nagyfiamra öltönyt szeretnék ballagásra. Hogyan kell a méretet megállapítani?
- Volt valakinek a Covid miatt erős orrdugulása?
- Állandó orrdugulásra terhesség alatt mi a megoldás?