100 éve süllyedt el a Titanic (beszélgetés)
Titanic egy szép luxus hajó volt,tele intelligens emberekkel ,legalább az emlékeiket,és a haláluk végződését ne hazudtolják meg.
Hamis adatokkal..
Mar csak azt kene tudnunk, milyen ido szerint...
Csillagaszpalantakent hallottal mar az idozonakrol?
Neked nem kéne a normalitásról nyilatkozni...
Ha nem tudsz másra felvágni, minthogy bunkó módon pontosítasz egy adatot írnod is felesleges.
Ba+mi vagy te valami Titanic szakértő?
Most őszintén,ennyi év távlatából nem tök mindegy,hánykor süllyedt el az hajó?
tiszta röhej vagy:))
De vannak jó híreim is feléd,találtam neked barátnőket:)
14.-é éjfél előtt ütközött és 15.-én süllyedt el.
1912. április 14-ének fagyos éjszakáján, éjfél előtt nem sokkal rohant neki szinte vakon, csaknem 40 kilométeres sebességgel egy jéghegynek az Atlanti-óceán északi vizein, Újfundland partjaitól 640 kilométerre. A jéghegy által a Titanic oldalán hasított 91 méter hosszú léken át rövid idő alatt több ezer tonna tengervíz zúdult a hajótérbe, a 16 vízzáró biztonsági kamrából hatot elöntve. A hajótest orr-része a beözönlő víz súlya alatt elmerült, a tat pedig a vízfelszínnel 80 fokos szöget bezárva, 60 méter magasra kiemelkedett a tengerből. Az ilyen jellegű terhelésre nem méretezett szerkezet az ütközés után két és fél órával, április 15-ének kora hajnalán kettétört, és előbb az orrész, majd a hajótat is elsüllyedt.
Csak a teljesség kedvéért.:)
Sziasztok!
Kellemes és szép napot kívánok mindenkinek, aki errejár.
Felénk sajnos eddig egésznap esett az eső, amit nem szeretek. Mondjuk a növényeknek kell az eső. Van azonban két kis havanese kutyusunk, akik nem igazán szeretik az esőt, sőt én sem, mert sárosan, vizesen jönnek fel a séták alkalmával. Ma is így volt. A férjem vitte le őket egyenként, én pedig hajszárítóval vártam őket.
Más téma: Doki most néztem a naplódba. Igaz már régen nem írtál, vagy tettél be képeket. Örülök neki, hogy várod az Olimpiát. Én is nagyon várom, hiszen sportszerető ember vagyok, bár az alkatomon nem igazán látszik. A sportban dolgoztam. Igaz, hogy én nem sportoltam, csak szerveztem a város sporteseményeit. Szívesen beszélgetek Veled mindenről, ami sport.
Bocsi gyerekek, hogy a Titanic után ilyen egészen más témában írtam be, de azt hiszem, hogy egy fórumon belül másról is szó eshet.
Engem nagyon sok minden érdekel, gondolom sokan vagyunk így.
A hagyomány szerint ekkor használták először az SOS jelzést; (· · · — — — · · ·), amely jel szétbontva az S O S betűknek felelne meg. Bár a rövidítésnek sokan tulajdonítanak értelmet
(„Save Our Souls”: „Mentsétek meg a lelkeinket”; „Save Our Ship”: „Mentsétek meg a hajónkat”; vagy „Send Our Savior”: „Küldjétek a megmentőnket”), valójában azért egyeztek meg ebben a jelzésben, mert könnyű használni és felismerni még interferencia mellett is.
De azért ennek a katasztrófának előnye is van. Pontosan nem is tudom, talán 9 vagy 11 Oscar díj nem jött volna létre, ha 100 évvel ezelőtt nem történik meg ez a dolog.
Illetve lehet Leonardo Di Caprio valamilyen B kategóriás filmben kap szerepet, és sosem tud ekkora karriert befutni, mint így.
Köszönöm.
Ahogy itt olvasom a hozzászólásokat azt gondolom nem ártott volna, ha a Titanic is páncélos lett volna, mert akkor lehet a páncél megvédi a burkolatot a jéghegyektől.
További ajánlott fórumok:
- Egyetértesz azzal, hogy a Titanicot kiemeljék a tengerből?
- Utálom a Titanic fimet. Az összes Kék lagúna filmtől...
- Meghalt Rose a Titanic végén vagy sem?
- Egyetértesz azzal hogy a Titanicot megépítsék 2012-re?
- A Titanic szerinted áttudta volna szelni az Atlantit rekordidő alatt?
- Mit lehet tenni süllyedt méhhel, amit az orvos nem nézett meg?