10 hónapos fiam esténként nehezen alszik el és sokszor kel éjszaka... (beszélgetés)
Sziasztok!
Az én kisfiam 33 hónapos, de amit írtok "átéltem"!!!
Nekem is annyi mindent mondtak anno, hogy fogzás, mozgásfejlődés, talán éhes lehet stb....
Kisfiunk hasfájós volt az első 3 hónapban, úgyhogy azért nem aludt éjjelente, de kinőtte! Nem segített semmi "gyógyszertári" dolog! Aztán aludt éjjelente egyik napról a másikra, hirtelen "elmúlt" a hasfájás! :-) Azért fogalmazok úgy, hogy kinőtte!
Azután ismét több héten keresztül egész éjjel mocorgott, nyűgös volt, szinte semmit nem aludtam!!! Aztán átvittük az ő szobájába, mert akkor még mellettem a kiságyába aludt és onnantól végig aludta az éjszakát, amit a mai napig nem értek, hogy "csak" ez volt a baja...??? :-) ha ezt előbb tudom, akkor azt a több hónap nem alvást kihagyhattam volna! :-/
Na de aztán, ahogy nagyobb lett, ismét kezdődött a nem alvás! Sajnos ez "kinövés" dolga! Én ezt tapasztaltam!!!
De ami fontos(lehet):
Baby0309: alvás előtt már ne legyen játék, mert tényleg "túlpörög"!
cumma1: ne hagyd sírni, nem jó!!!
Mindig legyen teli a pocakjuk, szóval ha hamar elfogy a vacsi és még úgy látod, hogy enne, akkor egyen még. Aki még csak szopizik vacsira, lehet, hogy kevés a tejcsi...?!
Én vacsi után szinte egyből altattam!!!
Lehet "anya" hiány" is, hogy megébred éjjel a kiságyába és nem találja anyát. De ez is megoldódik idővel!
Aki még egy szobában alszik a szüleivel, meg lehet próbálni külön szobába tenni(mint én) bár ne csak 1 napig legyen ez kipróbálva! :-)
Ja!!! Én mai napig a mi ágyunkba altatom és amikor elalszik, akkor átviszem a szobájába!!! Nekünk ez bevált! Azért csináltam így az eleje óta, hogy ne az legyen, hogy én is a "kiságyába"-szobájába legyek, mikor elalszik...
Most ezek jutottak eszembe... :-)
Üdv Mindenkinek!
Enikő
Hát gratulálok :-))))
Nálunk ez nem így működik. Kicsit elrontottam :)))
Egyedül elalvás.....hmmmmm,nem is álmodok róla!
De igen,a játék az az elalvás előtt szinte már rutin :))) Imád játszani,szinte követeli,legalább fél órát játszunk vele,én is és az apja is. De már bóbiskol ezerrel és akkor sem hajlandó elaludni,csak forgolódik,"dobálja" magát ide-oda,de a szeme már leragad.
Igen a tejpépet kipróbálom mindenképp vacsorára.
Ilyen nálunk is volt, jó sokáig.
Aztán egyszer csak elkezdett javulni a helyzet, de még most sem aludja át az éjszakát.
Az én reménységem, hogy nyáron oviba megy és ott kiélheti magát.
Nálunk tavasszal jön a tesó. :)
Mi is 21.15-kor tettük le, 00.30-kor evett, aztán kelt 3.30-kor evett egy kicsit és azóta fent van :)
Azt csinálom újabban - bár a szívem szakad meg - hogy hagyom sírni. Látom hogy hulla fáradt a gyerek, de szinte küzd nehogy elaludjon :)
20 perc sírás után annyira elfárad, hogy egy kis simogatás és alszik. Ha a fenekét és a hátát simogatom azt nagyon szereti.
Uhhh,igen sok ilyen gyerekről hallottam...valószínűleg mi sem ússzuk meg :)))
Na kipróbálom a tejpépet estére.
Bár akkor is cici kell neki elalváshoz. Igaz néha a cumi is elég. Meglátjuk...
Igen és is sokat olvastam a mozgásfejlődésről,hogy azért nem akarnak aludni rendesen.
Csak aggódom kicsit,mert augusztusban jön a másik baba és jó lenne,ha addig legalább a Fiam nagyjából végig aludná az éjszakát :)
Nem akarlak elkeseríteni, de az én fiam 2,5 éves és még mindig min. 2x kel éjszaka. És ez már jónak mondható.
Lehet, hogy a fogacskái jönnek és azért nyugtalan az éjszakája.
Próbáld meg esetleg azt is, hogy csak 1x alszik napközben. Hátha segít.
Gondolj arra is, hogy hamarosan járni és szaladni fog és jön a tavasz is. Akkor már biztosan jobban le tudja fárasztani magát.
Mi anno vacsorára vagy lefekvés előtt Jó éjszakát tejpépet adtunk neki simán vagy gyümölccsel mikor hogy.
Reméljük tapasztalt anyukáknak van tanácsa ilyen esetre :)))
Nekünk volt pár hét,amikor 3 hónapos volt,akkor szinte 8 órát végig aludt éjszaka,de aztán elmúlt és azóta minimum 2-3-szor felkel. Teát nem fogad el,csak cici kell neki,de abból meg nem jön úgy,mint régebben.
Mintha rólunk szólna ez a fórumtéma és az amiket leírtál. Mi 9 hónaposak múltunk és iszonyat mit össze nem kínlódunk az alvással. Én már nagyon sok mindent kipróbáltam de nem használ semmi.
Külön szobába költöztünk, a gyereket máshol altattuk nem a szobájába, szilárd kaja, tejpép, tápszer váltás, hálózsákba tettük, kivettük a hálózsákból és takaróval takartuk be, levettük a fűtést éjszakára 20 fokra, hol én altattam hol a férjem...
Azt mondják a fogzás és a mozgásfejlődés miatt van ez. Persze ezt mindenre rá lehet húzni.
Azt is mondták első gyerek szindróma :)
Sziasztok!
A nappali alvással(2-szer alszik)nincs gond,de este legalább 1-1,5 óra míg eltudom altatni. 9 óra körül hajlandó álmosságot mutatni :)))Eddig cicire aludt el,most is cicizik esténként is,de már nem úgy jön a tejcsi,ahogy kéne szerintem. Arra gondoltam,hogy valamilyen Jó éjszakát anyatej kiegészítő tápszert adnék neki lefekvés előtt,hátha mélyebben elalszik és nem kel fel 3-szor éjszaka. Bár éhes nem igen lehet,hisz vacsorázik rendes ételt. Nem tudom mitől lehet,hogy ilyen nyugtalan esete és éjszaka.
Szerintetek jó ötlet a kiegészítő tápszer vagy mást kéne csinálnom?
További ajánlott fórumok:
- Éjszaka sokszor felsír a 4 hónapos babám. Mitől lehet ez?
- Akik jól bírják a fogyókúrát, de esténként feladják és bezabálnak ide!
- 10 hónapos kisfiam minden előzmény, tünet nélkül két napja 39 fokos lázban ég esténként. Órákig ordít kifordult magából teljesen.
- Egyedül esténként a társ állandó éjszakázása miatt! Ki hogy bírja?
- Barátomnak tegnap délután óta hasmenése van, éjszaka már hányt is, azóta nagyon sokszor. Lehet szalmonella?
- 13 hónapos anyatejes baba éjszaka nagyon sokszor kel szopizni. Mi lenne a megoldás erre?