10 hónapos kisfiam minden előzmény, tünet nélkül két napja 39 fokos lázban ég esténként. Órákig ordít kifordult magából teljesen. (beszélgetés)
A láz lement már? Pöttyök jöttek ki végülis, ami a 3 napos lázra utalna?
Mi azt végigéltük, a 3 óránkénti lázcsillapítóval sem ment 38 alá 3 napig folyamatosan. Férjemmel 2 óránként ébresztettük magunkat éjszaka, és adtuk a gyógyszert, meg 1-2szer hűtőfürdőztük. De 3. napra kijöttek a kiütések, és jobban lett:)
Nálatok végülis mi volt ez?
Sziasztok!Ma de 11 kor ujra kezdödött az egész lázas dolog.Pont elötte érkeztünk haza a dokinötöl és el is szóltam magam hogy éjjel nem volt láza csak a szokásos orditás visitás.Na alig vártam hogy a férjem hazaérjen mivel délben sem ment lejjebb a láz se a kúptól se a fürdetéstöl..a legijesztöbb az volt hogy egyik pillanatban lekókadt fejjel ücsörgött,csak nézett üres tekintettel maga elé,a következö pillanatban vigyorgott és mint aki részeg elkezdett halandzsázni csak ugy...A gyerekosztályon a másik dokinéni se mondott többet mert ö se talált konkrét okot.Szerinte ma van a harmadik nap,akkor vagy jön egy ujabb tünet ami rávilágit az okokra vagy túljut rajta a gyerek és semmi baja nem lesz...Tanácsot adott a lázcsillapitással kapcsolatban,most 3 gyógyszert kap egyszerre.Biztos hogy ez segitett mert már alszik.Persze nézem nem e forró a homloka.
Köszönöm az együttérzö anyukák biztatását!Sokat segit az hogy tanácsokat kapok!És a szopisztrájkkal kapcsolatban:sajnos biztosan ez történt Öcsivel is,ugyanis tényleg aznap mikor elkezdett sztrájkolni,reggel megharapott eléggé feljajdultam.Tuti hoyg benne maradt ez az emlék és azert akarja ledobni magát szinte mikor próbáltam szoptatni...Hát azt irják majd elmulik..hát ezt nem tudom...Na sziasztok mindenkinek kellemes husvétot!
Azt viszont nem értem, ha egy anya segítségért fordul hozzánk, miért kell rögtön támadni, bántani őt? Ha nem érdekelné az, hogy sír a babája, akkor nem kérdezte volna meg itt, hátha valakinek van valami ötlete, netán átélte ugyanezt mint ő.... Bátorításra, tapasztalatokra, együttérzésre van szüksége, mert kegyetlen lehet napokig kínlódni látni a babáját, úgy, hogy nem tud rajta segíteni...
Az orvos kérdés meg elég bonyolult. Olyasmiben kell döntened, amihez nem értesz. Elvileg azért viszed a gyermeked orvoshoz, mert benne bízol, az ő kezébe helyezed a gyermeked életét! És csalódsz benne, mert hiába mondod neki, hogy szerinted baj van, nem segít. Ez elég szomorú.
Egyet értek Tandival, hogy bizti fülfájás, meg abban is, hogy másik orvos kell. :/
Gondoltam még egyébként a kibújó fogacskákra is, aminek a fájdalma kisugározhat a fülbe, és amiatt nem tud szopizni. És a fogacskák okozhatnak lázat is. De a fiam a legnagyobb fogfájásánál is mindig a cicit választotta fájdalom csillapítónak.
Kívánom, hogy minél hamarabb derüljön ki, mi bántja a babádat, és gyógyuljon meg. :)
Fülfájásra van nagyon jó sapka, mióta túl vagyunk a kétoldali gyulladáson, elég gyakran mondogatja, hogy vegyünk sapkát, mert fáj a füle. Felvesszük, és elmúlik neki, magától ki is tisztul. Van két zseb oldalt a füleknél, amibe egy kis tasakot kell tenni, amiben előre fel kell melegíteni a tartalmát. Napi 3-4*20-30 perc javasolt, az a legoptimálisabb időtartam. Különböző méretekben van, de érdemes felpróbálni, mert az én 3 évesemre a 4+-os lett jó...
Azt mondta az orvos, hogy ennél jobbat nem tudunk tenni, mint hagyni, hogy tisztuljon, és szépen lemenjen a gyulladás.
Ennek az előzménye az volt, hogy 3 héttel előtte a 4 napos frissen hazaküldött Minimnacusomra hiába panaszkodtam, hogy nem eszik, megy a hasa, nem hízik semmit. Azt mondta kicsit sárga, majd kitisztul és fog enni. 2-szer is kihívtam 2 nap alatt, hogy nézze meg, harmadik nap bevittem a kórházba, és bent is tartottak 1 hétig. 4 napig folyamatosan kék fény alatt volt, utána kezdett enni.
Erre azt mondta, mégiscsak én vagyok az anyja, Nekem kellett ezt érezni...
Előtte 2,5 évig soha egyszer sem nyúlt mellé, nem mondott hülyeséget, nem siklott el semmi felett, most pedig kétszer is így egymás után... :(
szerintema füle simán lehet, ha elutasítja a cicit. Mert akkor fáj neki, amikor szívja/szívná.
na mindegy, inkább vidd máshoz...
Jobb éjszakát!
1x az én lányom is ordítva ébredt fel kiskorában a délutáni alvásból, mikor lefeküdt még jőkedvú és láztalan volt. Mikor felsírt lázas is volt. Irány a doki, nekünk nagyon jó orvosunk volt és még épp tartott a délutáni rendelése. Középfülgyulladás.
Jobbulást kívánok!!! És amit ilyenkor nekem mondtak, azt adom tovább, jó szándékkal, de én nem tudtam betartani: legyél nyugodt, mert a baba megérzi a szülőn a feszültséget és az sem jó neki.
még annyit, a mi dokink mondjuk adja a gyógyszert, de a minimum adagot az antibigyóból, ha lázas, és kicsit is pirosnak látja a torkát, vagy érzi a füle mögött egy icurit is megduzzadni, mert jobb még itthon kikúrálni, mint a kórházban kikötni tüdőgyulladással, vagy középfülgyulladással ... nem tudom mi a jobb egyébként, de talán ez így mégis jobb, nem ráz le, ha meg lenne valami gyulladás, ahogy írta valaki - pl. húgyúti fertőzés is - akkor a gyógyszer arra is jó
mi se hűtöttük, csak a kicsi fejét
Jobbulast a picinek! En is aggodnek, annyi felrekezelest hallani vagy mert atsiklanak vmi felett,ami egyertelmu.
Remelem, ma jo ejszakatok lesz!
További ajánlott fórumok:
- Akik jól bírják a fogyókúrát, de esténként feladják és bezabálnak ide!
- Az anyósom kifordult önmagából :(
- Egyedül esténként a társ állandó éjszakázása miatt! Ki hogy bírja?
- A nap történéseit a macskámmal szoktam esténként...
- 5 hetes kismami vagyok esténként nagyon felpuffad a hasam normális ez?
- Már egy jó pár napja esténként jön rám az éhség és fáj a gyomrom ha nem eszek. Hogyan tudnék változtatni?