10 honapos baba elegendo tapanyagot (vitaminokat, asvanyi anyagokat...) vesz magahoz, ha szinte meg mindig csak szopik? (tudásbázis)
Szia!
Szerintem is elkéne kezdeni a hozzátáplálást amellett persze nyugodtan szoptathatja, de egy két szopcsit váltson ki mással! Szerintem már kell Neki más is! Nekem mikor az ikrekkel sok tejem volt adtam a 2 éves fiamnak lefejt tejet, és azt mondta a védőnő, hogy Neki nagyon sokat kéne meginnia hogy a vitaminok stb nála hassanak!
Az én lányom ugyanígy volt.
Most tesitagozatra vették fel.
Gondolom, hogy nem szenvedhetett hiányt semmiban a "szinte csak szopival"
Ő érzi, mire van szüksége.
A mieink 1 évig nem is nagyon fogadtak el semmi mást (de 8 hónapig egyáltalán semmit a szopin kívül). Mindketten egészséges, kicsattanó lurkók!
A szopiról minden: www.lll.hu!
Nekem is jobban tetszik az amerikai módszer, következő gyerekemnél azt fogom alkalmazni, bár nyers gyümivel nem párolttal.
Sok értelmét nem látom ennek az itthoni módszernek, akárki ajánlja is! Én nem hiszek az anyatej nagyon hirdetett hatásaiban, így különösen nem hatna meg ha nem tudnám szoptatni.Az elsőt sem tudtam, és mégis egészségesebb mint némelyik csak anyatejes!! a védőnő szava sem szentírás, hogy azt kötelező követni!!!
Szerintem igen. A baba tudja legjobban, hogy mire van szuksege a szervezetenek. Ha valamibol hianya lesz, amit nem kap meg az anyatejbol, azt maskent fogja potolni, lasd el fogja fogadni az almat, repat, hust.
Nekem mindket fiam kb. 9 honapos koraig szinte csak szopott, nagyon nehezen indult a hozzataplalas, de aztan 2-3 honap alatt szinte teljesen lealltak az anyatejrol. Meg kell varni amig megerik ra. Eroltetni pedig nem szabad a kanalazast, az evest szeretni kell. :) Szerintem semmi ok aggodalomra! Csak annyit kanalzzanak amennyit a baba szivesen elfogad.
1-2 kanál pont elegendő ahhoz,hogy majd hozzászokjon az új ízekhez,lesz ami majd ízlik abból több is lecsúszik majd .Tulzásba semmi képp nem fog esni a babó,mert a tej teljesen telíti-nem érzi éhesnek magát.
Mióta nem szopizik a lányom eszik mint a vércse,előtte meg örültem ha egy kis krumpli lement.Most óránként kiabál,hogy "amikát kéjek",mindig van valami a kezében.
Doki mit mond,
Egyre nehezebben fogja elfogadni az egyebet. Azért nagyon kéne próbálni a zöldségekkel, gyümölcsökkel. Ált. ekkorák szinte mindent esznek, diétásabban, mint mi. Na jó, disznóhúst nem, tejet nem, kolbászt, füstöltet nem.
6 hónaptól el kell kezdeni a hozzátáplálást.
Miért csak szopik? Meddig gondolja így a barátnőd?
További ajánlott fórumok:
- Mik a tapasztalataitok a dr. Lenkei-féle vitaminokkal kapcsolatban?
- Milyen vitaminokat szedjünk az Atkins kúra alatt?
- Többet nem veszek be egy szem gyógyszert se csak vitaminokat. Élhetek így életem végéig?
- Milyen vitaminokat szedsz naponta?
- Lenkei vitaminok
- Növényi anyagokat tartalmazó vitaminokat keresek