Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 1 éves gyermek étrendje fórum

1 éves gyermek étrendje (beszélgetés)

2012. szept. 25. 17:38
Nekem az egy éves kisfiaim mindent esznek amit mi is eszünk. Én is csak villával szoktam összetörni ami nagyobb darab. tízóraira nálunk is a gyümik vannak elsősorban. Szerencsére mindent megesznek amit adok nekik :)
9. dus (válaszként erre: 6. - Mokka78)
2008. júl. 30. 22:38

Egyet értek!

Nálunk is azt eszi, amit mi és szintén amióta tud ülni, a családi asztalnál ül a kis etetőszékében, velünk együtt eszik! Én is töröm villával, ha nagyobb darabos, de nem turmixolok, mert a nagy fiammal megjártam! (mai napig gondot okoz a gyümi darab a joghurtban!) Nincs is gond az evéssel!

8. dus
2008. júl. 30. 22:35

AZ én fiam 16 hónapos, 1 éves kora óta mindenevő! A száraz babbal és a gombával még várok, de nincs olyan étel, amit ne enne meg, és baja sincs semmitől! Ehet barackot, szilvát, dinnyét, zöldbabot, tököt, paradicsomot,lekvárt, stb. szerencsére semmi baja!

De ki kell tapasztalni, mert a gyerkőcök sem egyformák! Van, aki nehezebben emészt, némely dolgoktól fájhat a hasa. Van, akinek semmi baja nincs attól sem, ha barackra tejet iszik.

Ki kell próbálni és figyelni kell a reakciót, mellékhatást.

2008. júl. 30. 22:30
Szinte mindent... vannak dolgok, amiket villával összetörök, mert még nincsenek rágófogai; külön neki már nem főzök, azt eszi, amit a család. Édeséget csak akkor eszünk, ha nem látja, mert ha látja, kiköveteli magának.
2008. jún. 15. 21:33

Hát ez a dolog tényleg szoktatás kérdése! Én 6hósan keztem a hozzátáplálást, 13hós volt a fiam amikor abbahagytuk a cicit! Addigra mindent evett amit a család! Változatosan, sok levest ,főzit! Tízóraira gyümi ,joghurt ! uzsira szintén!

Ja és amióta etetőszékbe eszik azóta a családdal eszi a főétkezéseit! szerintem sokat jelent :) :)

2008. jún. 15. 20:44

Az én kisfiam 13 hónapos,mindent illetve majdnem mindent megeszik amit mi is eszünk de ha azt akarom ,hogy neki való normális mennyiséget egyen akkor egy pürét kell csinálnom.Minden nap eszik húsos főzelékeket,de hiába adnék neki egy rántott husikát megenne belőle egy körömnyit aztán ledobálná a földre.Sinmán éhenhalna ha nem figyelnék,hogy rendesen táplálkozzon,de mindíg próbálkozom ,minden nap.

Kár ,hogy ilyen kevesen szólnak a témához engem érdekelne ,hogy más mit csinál hasonló korú gyermekével.

2008. márc. 31. 21:16

Az én kislányom most 13 hónapos, és elméletileg mindenevő. AZért elméletileg, mert 10 hónapos korában volt egy lázas betegsége, ami alatt és után szinte semmitnem volt hajlandó enni-inni, több mint egy hétig. Szerencsére jó husiban van, ezért nem sínylette meg, viszont akkor történt, hogy noha addig csak egészséges ételeket laoptt, és azokat jóízűen megette (párolt, joghurttal habart zöldségeket, összetört párolt husikat, pörköltet, nyers és kompót gyümölcsöket, natúr joghurtot, sajtot, tehéntúrót, kifli-zsömlét, stb.), életében először, végső kétségbeesésemben, mert elkezdett fogyni, adtam neki egy doboz krémtúrót, amit gyorsan befalt. Ezen felbuzdulva megindultunk a lejtőn: túró rudi, krémtúró, tejbegríz, gyümölcsjoghurt klépezte táplálkozása alapját, de ezekből is alig evett. Emellett visszaszokott az éjjeli tápira. Nagyon nehéz visszaálélítania normális étrendet ezek után.

Mindezt azért írtam le, nehogy ugyanebbe a cspdába essen valaki: könnyebb következetesen ragaszkodni az egészséges kajákhoz, mint az édességfüggőt visszaszoktatni. Úgyhogy szerintem adj neki bátran a saját ételetekből (kivéve a gombát, füstült húsokat), csak ne engedd rászokni az édességre!

2008. márc. 25. 16:21
Egy egeszseges kisbaba mar 6 honapos koratol lassan ra kell szokjon a csalad valtozatos, de könnyü etrendü konyhajara, a babyknek is egy elmeny, miutan ülni megtanulnak, a "nagy asztal" mellett a csaladdal enni. Ket gyerek anyja es egy 1 eves 2 honapos unoka nagymamaja vagyok, igy tehat tapasztalatbol mondom: mindenre raszoktatni a kicsiket (kiveve cukor, stb. amit a mai anyukak mar tudnak), mert amit Jancsika nem tanul es ismer meg, azt Janos nem fogja megtanulni, megszeretni. A kis unokam a bablevestöl a rizottoig, a salataktol a gyümölcsökig mindent megeszik es nem valogat. Türelemmel es ovatosan kell mindent bevezetni es akkor nincs problema.
2. 2ecfe1b5f5 (válaszként erre: 1. - 2ecfe1b5f5)
2008. márc. 19. 15:49
Rögtön javítom magamat!!! 1 éves a csöppség, akinek, minél finomabbakat szeretnék adni.
2008. márc. 19. 15:48
1 gyermek étrendjére szeretnék tippeket kapni. Köszönöm a segítségeket előre is.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook