Hány éves korig lehet gyermeket vállalni? (tudásbázis)
Lyézusom, ezt csak most láttam!!!
Ezt nagyon szépen megfogalmaztad!
hát nem a fórumhozzászólások alapján fogok dönteni, ez tuti!
:)
Így van.
Aki meg le van lakva, ne csodálkozzon, hogy 30 fölött rozoga üzemmódra váltott. ;)
Hát nem éppen. Ha első gyerekről lenne szó és nem jönne előbb, szülnék én 40 évesen is.
Nem biztatok senkit, de rühellem, ha egy ismeretlen akarja megmondani, hogy egy 40+ milyen fizikai, eü. állapotban van!
Hadd döntse el mindenki saját maga , hogy mikor szül. Sok negyven fölött szült nőt ismerek, egyik sem panaszkodik, hogy nem bírja a kiképzést.
Egy másik fórumon egy 42 éves pont ma tesztelt pozitívat. Három hónap alatt összejött az első baba!
Ha semmi eü. akadálya nincs , akkor neked is sikerülhet! Ne hallgass az itteni ( és akárhol) a negyvenéves koravén banyákra! :D :)
ha genetikailag minden vizsgálat (meg amúgyis) rendben lenne, még bevállalhatnám, de már én sem merem.
járókeret jöhet:)))) köszi a tanácsot.
Jakupcsek és még sorolhatnám, hányan szültek 40 fölött, igaz nekik már volt előtte is gyerek.
Csak ha te leírod magad, akkor vagy leírva.
Én nem szülnék, és nem csak a korom miatt, hanem mert a PM hormonszintem eléggé változékony, a vérnyomásomra gyógyszert szedek és jelentős túlsúlyom van, na meg az első terhességem is toxémiás volt.
Ha valaki egészséges, ne nicnév32-re hallgasson, hanem a saját józan eszére és az orvosára.
Csakhogy! Ez nem egészen úgy van, ahogy te, ti elképzelitek. Az én első lányom 27 évesen megfogant nagyjából úgy, ahogy terveztük. A második viszont már váratott magára, pedig még akkor is 30 alatt voltam. Ráadásul a második terhességem missed ab lett, s ugyanabban a borzasztó évben a harmadik terhességem is így végződött. Na, akkor fogadtam meg, hogy nem fogom tervezni, majd jön, ha jönni akar, 40 éves koromig adok magamnak időt. Ez az idő 38 évesen jött el.
Mindent összevetve az egy dolog, hogy te eltervezed... de Isten végez.
Ez nem trendiség. Nagyon sok embernek nem jön össze hamarabb! A barátnőm is így volt, még műteni is kellett, mert valami akadályozta a teherbe esését. Szóval ne ítélj ilyen könnyen.
Ugyanakkor valamilyen szinten én azokat is megértem, akik először meg akarják teremteni az egzisztenciájukat és úgy vállalni gyermeket. Ez felelősségteljes döntés.
Az a gáz, ha a nő már megteremtette a megfelelő körülményeket egy gyermekhez, de a munkája miatt kifut az időből, hogy szüljön. Azt bánhatja egy életre, ha akart volna, de nem figyelt oda a biológiai órájára.
Még nem olvastam vissza mások véleményét. Én annak idején egy élő és kihordott terhesség után, valamint két missed ab után úgy döntöttem, hogy nem görcsölök tovább a kérdésen (akkor voltam 30 körül), de 40 éves koromig adok magamnak időt. Időközben már lemondtam egy újabb babáról, s akkor jött a kicsi, 38 évesen :) a dokik nagyon "kedvesen" azt mondták, hogy már idős vagyok hozzá, nem könnyítették meg a dolgom, de hálisten bíztam a picuromban és magamban. Ennek eredménye a kicsi lányom, aki decemberben lesz két éves. Pont 10 év van a kicsi lányom és a nagylányom közt.
A barátnőm 40 éves kora után döntötte el, hogy most már ő is akar gyermeket. 41 éves és babát vár.
Szerintem a gyermekvállalást mindenkinek magának kell eldöntenie, de én talán 45 éves kort írnék maximumra, mert azért fel is kéne nevelni azt a gyermeket.
Én sem szeretnék szülni negyven felett.
Gondolom, ha nem lenne még gyerekem, és nagyon szeretnék, akkor akarnék, de most így nem.
Aki meg ezért szétszed, az köteles lesz össze is rakni, különben a lányom évek múlva gonosz bosszút áll, mint O-ren Ishii.
További ajánlott fórumok:
- Pajzsmirigy alulműködéssel lehet-e gyermeket vállalni?
- Gyermeket szeretnék...de mire? Akinek nincs munkája az mire is tudna vállalni egy kisbabát? Szerinted?
- Van közöttetek olyan aki nem tudja vállalni születendő gyermekét?
- Ki, miért fél gyermeket vállalni?
- Milyen lehetőségeim vannak, ha egyedül szeretnék vállalni gyermeket?
- Szerintetek pszichózisra szedett gyógyszerrel (Abillify) lehet gyermeket vállalni?