Milyen kondenzációs gázkazánt használtok? Milyen típust érdemes venni? (tudásbázis)
Köszi Guruljka. Nyilván találtunk már mi is gázkazánt, de egy korábbi kíváncsiskodó posztomat ( a márka megjelelőssel) a hoxa törölte. Ezért nem írtam most bele.
A ház gáztervei most készülnek (mivel nincs gáz a házban) nyilván a tervezővel kell egyeztetnem kazán ügyben.
Most csupán a típusokra lettem volna kíváncsi,hogy kinél melyik jött be" illetve nem.
Persze.
Azért nem nagyon sokra megy egy itteni véleménykutatással.
Én ilyen helyzetben valamiféle energetikai tanácsadást keresnék. Ahová elvinném a ház műszaki adatait.
Ugyanazon típusú gázkazánból gyártanak különbözik teljesítményűeket a fűtési igénynek megfelelően.
És nem csak a légköbméter, de a szigetelés, illetve a fűtési mód is fontos.
Igen, az a lényeg.
Nekünk kb.100 m2-es a ház és padlófűtés van rákötve. A melegvíz átfolyós rendszerű.
A fiamék szintén Baxit vettek, de víztárolósat. Ők is kb.100 m2-t fűtenek. Földszinten padlófűtés, emeleten radiátorok vannak. Nagy család vagyunk. :) Hasonló a fogyasztásunk. Átalányban havi 140-150 köbmétert fizetünk.
Rengeteg féle kazán van a piacon, minden szerelő másikra esküszik.
Nekünk pl egy Ariston okos kazánunk van, amit telefonról is tudok vezérelni, illetve a szerelő is távolról bele tud nézni a kazán memóriájába.
Másfél éve üzemel, így hosszú távú tapasztalataim nincsenek. A típust saját magam választottam ki sok ajánlatból.
A következő kérdésem: milyen kondenzációs fűtő gázkazánt használtok? Milyen tip.márkájút érdemes venni? Tervezés előtt állunk és jó pár tipust találtam.
Köszönöm a válaszokat :)
További ajánlott fórumok:
- Mit használtok aknés, pattanásos bőrre?
- Milyen sampont (vagy egyéb megoldást) használtok gyorsan zsírosodó hajra?
- Milyen pelenkát használtok és miért azt?
- Ti milyen öblítőt használtok? Én már mindent kipróbáltam, de a törölközők sokszor olyan durvák!
- Milyen pelust használtok? Mik az érvek mellette?
- Milyen tablettát használtok gépi mosogatáshoz?