Zúza rizottó recept
A Zúza rizottó hozzávalói:Fél kg zúza, 20 dkg rizs,
5 dkg sajt,
10 dkg gomba,
10 dkg zsír,
egy fej hagyma,
egy nagy csomó petrezselyem zöld,
fél szerecsendió,
1-1 csapott mokkás kanál törött fehér- és fekete bors
A Zúza rizottó elkészítési módja:
A zsíron üvegesre párolom az apróra vágott hagymát, ráteszem a hosszúkás csíkokra vágott zúzát és a felszeletelt gombát (ha szegfűgomba, akkor egészben). Megpárolom, hozzáadom a rizs kétszeresének megfelelő vízmennyiséget és még 1 decit. Beleteszem a fekete borsot, a szerecsendiót és kuktában 18 percig főzöm. Kinyitom a kuktát, beleteszem a rizst, megsózom és további 12 percig főzöm. Tűzálló tálba teszem, megszórom fehér borssal, reszelt sajttal és 5 percre a sütőbe teszem.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. jan. 22. 22:07
A zúza rizottó elkészítési módja és hozzávalói.