Lehet hogy egy házi sült zsír egészségesebb, mint ezek a hidrogénezett műmargarinok, tele adalékanyagokkal, állományjavítókkal, amiket rendszeresen fogyasztunk. De vajon miért pont a zsírral van bajuk, még ott a cukor, finomlisztes pékáru, vegyszeres gyümölcs, génkezelt zöldség, foszforsavval tartósított üdítők, stb.
Ja. Meg csak ugy felvetodott, de minden igy kezdodik. Elobb-utobb bevezetik. Egyebkent itt tenyleg nagyon nagyon sok a kover. En is. Bar en MO-n is kover voltam. :(
Szerintem Magyarországon a probléma az is, hogy az egészséges étkezés egy picivel tényleg drágább, hiába próbálják időnként az ellenkezőjét bizonyítani. Elég, ha ilyenekre gondolunk, mint burgonya, tészta, rizs kontra zöldbab, brokkoli, karfiol stb, vagy számtalan példát lehetne még sorolni. Sokan pedig inkább a mennyiségre törekszenek a minőség helyett, főleg akkor, ha erre anyagi helyzetük miatt még okuk is van.
Angliáról nem tudok nyilatkozni. Azt gondolnám (de ezek szerint csak -nám), hogy ott jobb a helyzet.
De ha egy szempont a háromból (gyors, olcsó, nem kell bíbelődni) kiiktatódna, akkor lehet, hogy más, olcsóbb, de egészségesebb kaják jelennének meg az éttermekben is, mert arra lesz kereslet az ára miatt.
Szerintem ez hülyeség! Én itt élek,és az emberek pont azért esznek ilyen egészségtelenül,mert olcsó,gyórs, és nem kell vele bíbelődni otthon. Eszméletlen,hogy inden nap a gyors kaják mennek(Mc Donald's,hambik,KFC stb). Szerintem olyan magas adót nem tudnak rá kivetni, hogy ne tudják itt megfizetni.
Nagy Britanniában készült egy kutatás, amely szerint, ha a zsíros, egészségtelen ételekre magasabb adót vetnének ki, akkor nagyon sok szív- és érrendszeri betegség megelőzhető volna.