Zsír helyett olaj (beszélgetés)
Köszönöm a válaszokat! :)
Kipróbálom a vajas megoldást :)
Én ötletem:
Mikor ugye ott van a receptben is h dinszteld meg a hagymát.. akkor az ember nyúl az olajért. nos, ne tegye. én semmi másban, mint VÍZBEN csináltam mind ezt. nyilván kevés víz, ami ehhez kellett. az íze ugyanolyan lett pl a pörköltnek amit csináltam. Próbáljátok ki! :) Ha mégsem menne, két csepp olivaolaj segíti a felforrósodást
Ezt a tejszínes dolgot majd kipróbálom!
köszi!
:)
Én a kalácsot margarinnal gyúrom, na de ahány ház, annyi....;)
gyakran sütök kelt tésztákat, kalácsokat, mindig VAJ a zsiradék benne.
És ha igazán foszlósat akarsz, akkor nem tejben, hanem tejszínben futtatod fel az élesztőt!
Sziasztok!
Holnap szeretnék kelt tésztás mákos kalácsot készíteni a barátomnak. Mit gondoltok, ha a zsírt olajjal helyettesítem(illetve ilyen instant élesztőt használok), az ugyanúgy rendben lesz?
Külföldön tartózkodom és nem igazán találok itt normális zsírt, ezért gondoltam,hogy inkább olajat tennék bele egy kicsit.
Vélemény?
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek használható napolaj helyett étolaj?Nem lesz valamilyen káros hatása?
- Ha olívaolaj helyett napraforgóolajjal főzöm 7,5 hónapos fiam ételeit, okozhat valami problémát?
- Lehet hogy buta kérdés...bocsi érte.Szerintetek olaj helyett lehet zsírt tenni a süti tésztájába?
- Süteményreceptben vaj/zsír helyettesíthető-e ugyanannyi mennyiségű margarinnal?
- Fagyasztott cuccokat a diéta érdekében olaj helyett miben/hogyan süssem meg?
- Melyik az igazán hidratáló ajakrúzs, amit szőlőzsír helyett is használhatok?