Ha olívaolaj helyett napraforgóolajjal főzöm 7,5 hónapos fiam ételeit, okozhat valami problémát? (tudásbázis kérdés)
Hőkezeléssel maximum a zsírsavak összetétele és hasznos anyagok mennyisége csökken.
Egyáltalán nem rákkeltő ha szűz olivát melegíted.
Akkor rákkeltő valami amit az olajban sütsz ha szénné ég, vagy többször használod fel.
Tisztítatlan napraforgóolajat? Az miért is jó?
- hm. ez elgondolkoztat - és mondd a vizet is meg tudod mosni? -vicc volt.
Az olajat, ha tudod, hogy honnan származik - hidegen-melegen sajtolt, bátran használhatod, de ugyanilyen jó, ha Te magad liba vagy kacsahájból készítesz zsiradékot. kevés kell és jó is...
"olivaolajat és margarint ne adjunk csecsemőknek, inkább hidegen sajtolt magolajokat pl. napraforgót."
Tisztítatlan napraforgóolajat? Az miért is jó?
Szerintem nem okoz problémát. Annak idején a lányomnak ennyi idősen azt adtam, amit mi ettünk, villával, turmix-géppel összetörtem még cuppogott is hozzá:)
Természetesen babot, lencsét azért nem adtam.
6-7 hónapos kortól már növényi olaj formájában megkapja meg a csecsemő a zsírszükségletét.
Az én csecsemőszakácskönyven azt írja, hogy olivaolajat és margarint ne adjunk csecsemőknek, inkább hidegen sajtolt magolajokat pl. napraforgót.
mi is felnőttünk napraforgóolaj-on, a szüleink/nagyszüleink meg disznó és libazsíron, úgyhogy nem hiszem hogy az olívaolaj hiánya tragédia lenne.
persze, ha megteheted, akkor inkább azt használd, mert az egészségesebb :)
Szerintem nem okoz, de ha egyébként nem használsz olívaolajat, akkor nem nagy költség megvenni egy üveggel, sokáig elég neki. Ha klasszikus olívát veszel, az hevíthető, az extra szűz verziókat hidegen adod hozzá, bár a bébi ételébe úgyis elég utólag belekeverni egy keveset. Szerintem az íze elég fura az extra szűznek, nem biztos, hogy a gyereknek ízleni fog.
Ha jól látom, már nagyobbacska a fiatalember, elvileg a ti ételeteket eszi már, vagy még mindig külön főzöl neki? Ha már ugyanazt eszi, mint ti, akkor szerintem elég arra odafigyelned, hogy jó minőségű napraforgó olajat válassz, én magam sokszor olíva+napraforgó kombinációt használok, valamint én szeretem a vajat is, főzéshez és kenyéren is inkább azt adom a lányomnak, mint margarint.
Már most 16 hónapos a kisfiam...:)
És már a koszt is megenné, ha hagynám! :D
Mindenkinek megköszönöm a válaszát!!!!
További ajánlott fórumok:
- Csevegjünk erről- arról, ami Neked éppen problémát jelent, és lássuk új szemszögből a kérdésed.
- Egy óvodai problémától, a fejtetűtől hogyan lehet megszabadulni hatásosan?
- Te hogyan kezeled a problémát a párkapcsolatodban, önismeret a párkapcsolatban
- Tanácsot szeretnék kérni! Hogy oldhatnám meg a következő problémát? :
- Hol, milyen néven és mennyiért lehet venni nem salátára, hanem sütés/főzésre való olívaolajat?
- Túlsúlyos kismamák! Okozott valakinek problémát a túlsúly a babavárás idején?