Zsermák-mákos zserbó recept
A Zsermák-mákos zserbó hozzávalói:80 deka liszt
20 dkg glukonon vagy más édesítőpor
1 csomag sütőpor
2 db tojás
40 dkg zsír
1 élesztő
3 dl tej (annyi , amennyit felvesz a tészta, hogy nyújtható állaga legyen)
1 ek zsír (a tepsi kikenéséhez)
A töltelékhez
40 dkg mák (darált)
20 dkg glukonon vagy más édesítőpor
50 dkg baracklekvár
A mázhoz:
10 deka diabetikus főzőcsokoládé
2 e.k. étolaj
A Zsermák-mákos zserbó elkészítési módja:
A tésztához a hozzávalókból könnyen nyújtható tésztát gyúrunk és 5 részre szétosztjuk és elnyűjük. Kizsírozott tepsibe rakjuk a következő sorrendben: tészta, lekvár, mákos glukonon, tészta, és így tovább, tésztával fejezzük be. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 30-40 percig sütjük. A tepsiből, ha kicsit kihűlt, kifordítjuk, az alja lesz a teteje, és ha teljesen kihűlt, bevonjuk a csokibevonóval.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2017. szept. 24. 17:53
A zsermák-mákos zserbó elkészítési módja és hozzávalói.