Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Zserbó zsiinaa módra recept

Zserbó zsiinaa módra recept

A Zserbó zsiinaa módra hozzávalói:
1 kg liszt
50 dkg margarin
2 e.k. zsír
1 cs. sütőpor
4 eg. tojás
2 dl tejföl
2 dkg élesztő

töltelék: 40 dkg darált dió (ízlés szerint cukrozom), 2(650g) üveg sárgabarack lekvár. Ha sok tölteléket szeretnél bele, akkor használhatod a két üveg lekvárt, ha kevesebb töltelékkel szereted akkor elég 1 üveg lekvár, amit a rétegek között felezd el.
csokimáz: 20 dkg étcsoki, 10-15 dkg margarin


A Zserbó zsiinaa módra elkészítési módja:
Olvaszd fel a margarint, tedd bele a 2 ek. zsírt, és öntsd hozzá a liszthez. Rakd bele a többi hozzávalót, csak az élesztőt "futtasd" fel egy kis cukros tejjel, utána öntsd hozzá a többihez. Ha minden benne van, gyúrd össze a tésztát. Kapsz egy könnyen gyúrható alapanyagot. Oszd fel 3 részre. Hagyd állni 10 percet, utána kezd el nyújtani az első részét. Tedd bele a tepsibe, kenj rá lekvárt, szórd meg dióval. Rakd rá a következő tésztát, azt is kend lekvárral, szórd dióval. Legvégül a harmadik részét tedd rá, szúrd meg több helyen villával és úgy tedd be a sütőbe. Ha kész, hagyd kihűlni, csak utána tudod csinálni a csokimázat. Csokimáz: olvaszd meg a csokit, és adj hozzá egy kis margarint. Én kb. 10-15 dkg margarint szoktam beletenni. Ha megolvadt, akkor ráöntheted a kihűlt tésztára, és kész is a finom zserbó!

Mielőtt betennéd a sütőbe jól nyomkodd meg a tészta széleit, mert hajlamos kifolyni belőle a lekvár, amit nem könnyű lepucolni a tepsiről (legalábbis nekem...)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A zserbó zsiinaa módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook