Zserbó F.N.A. recept
A Zserbó F.N.A. hozzávalói:50 dkg liszt,
25 dkg margarin,
2 dkg élesztő,
2 tojássárga,
5 dkg porcukor,
1 kis pohár tejföl,
csipet só
kb. fél üveg sárgabarackdzsem (720 ml),
25 dkg darált dió,
20 dkg porcukor,
vaníliás cukor,
citromhéj (opcionális)
Tetejére: 10 dkg étcsoki, 2 ek étolaj
A Zserbó F.N.A. elkészítési módja:
A tésztát összegyúrom. Az élesztőt belemorzsolom...kivéve, ha az kenődik, akkor kevés cukros tejben muszáj felfuttatni. Az általam használt liszthez nem elég a kis pohár tejföl, több szükséges. Lényeg: rugalmas, nem ragadós a tészta állaga. 3 részre osztjuk, 1 órát pihentetjük. Az egyik lapot kinyújtjuk, kibélelünk vele egy közepes méretű tepsit. Megkenjük lekvárral, megszórjuk a cukros dió felével. Erre a másik lap, lekvár, majd a cukros dió. Befedjük a 3. lappal, villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon megsütjük. Tetejére gőz felett összeolvasszuk a csokit és az olajat. Másnap szeleteljük.
Egy réges-régi Nők Lapja számból származik a recept F. Nagy Angélától. Mindig sikerül.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: spatifillum, 2013. nov. 27. 09:06
A zserbó f.n.a. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.