Jégsaláta gombával recept
A Jégsaláta gombával hozzávalói:fél jégsaláta ( ha elég tömör és kemény)
1 kisebb sárgarépa
25 dkg csiperke
1 közepes vöröshagyma
fél kaliforniai paprika (piros)
2 főtt tojás
kakukkfű, kevés bors, só, olívaolaj
(olíván) pirított zsemlekockák
Öntet: 1 pohár joghurt, fél citrom leve, só, pici cukor, citrombors
A Jégsaláta gombával elkészítési módja:
A jégsalátát összevágom. A sárgarépát almareszelőn lereszelem. A paprika egy részét kockázom, a többit olíván megpárolom a gombával és a vöröshagymával(só, kakukkfű, kevés bors), elpárologtatom a levét, kihűtöm. Kikeverem az öntetet, összevegyítem a salátával. A főtt tojást a tetejére teszem. Pirított zsemlekockát adok hozzá.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: spatifillum, 2013. jan. 31. 19:48
A jégsaláta gombával elkészítési módja és hozzávalói.