*Zserbó* recept

A *Zserbó* hozzávalói:
Tészta:
60 dkg liszt
2 dkg élesztő
kb 1 dl tejben
egy kis cukorr
25 dg margarin
5-6 dkg zsir
7 dkg cukor 1 tojás

Töltelék.
kb 35-4o dkg dió,
baracklekvár
cukor
egy fél citrom leve, haja

Csokimáz:
tortabevonó
olaj 2-3 ek.


A *Zserbó* elkészítési módja:
2 dkg élesztő felfuttatunk kb 1 dl tejben és egy kis cukorral. A 60 dkg liszt et, 25 dg margarint, 5-6 dkg zsirt, és 7 dkg cukort 1 tojáts és a tejben felfuttatot élesztő jól összegyúrjuk. A tölteléknek kb 35-4o dkg dió,baracklekvár és a dióba cukor meg én teszek bele egy fél citrom levét meg a haját is belereszelve.A tésztát 4 részre osztod kizsirozott tepsibe tesszük és tészta,lekvár,dió, és ujra mig elnem fogy legtetejére tészta.Ha kihűlt csokimázat teszel a tetejére.Én ha a csoki kezd dermedni, akkor villával megcsikozom, és mintát teszek bele, ha nem egész egyenletes a csokimázad, ezzel eltudod takarni.

Esetleg a máz lehet:
2 evőkanál kakaót kb 6 evökanál cukorral kis tejjel összekeverni, ha felforr fél vajat beleteszek, és ezt kell a tetejére tenni.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A *zserbó* elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook