Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Zselatinos sütemények (pl.joghurttorta) elkészítése fórum

Zselatinos sütemények (pl.joghurttorta) elkészítése (tudásbázis)


2017. nov. 19. 21:28
.
2011. máj. 20. 13:56
Én a lapzselatinra esküszöm... és a joghurttortát mindíg ugy cinálom hogy 2 féle joghurtból van.. egy fehér édesből és egy gyümölcsösből, a piskótára úgy öntöm, hogy márványosan van csak összekeverve...látványra is nagyon jól néz ki...
2011. máj. 19. 18:37
Szerintem is a Zselatin fix a legjobb, és a legegyszerűbb:-)
14. 9f98008a3b (válaszként erre: 13. - 25a27430dd)
2010. máj. 27. 17:17
Szívesen! :)))
13. 25a27430dd (válaszként erre: 12. - 9f98008a3b)
2010. máj. 27. 17:05
Nagyon köszi, most megnyugtattál:))) Hét végén ki is próbálom:)))
12. 9f98008a3b (válaszként erre: 11. - 25a27430dd)
2010. máj. 27. 17:01
ÁÁÁ! Dehogy! Én mindig sütök alá 3 tojiból piskótát, és arra a cuccos. Irtó jóóó! :D
2010. máj. 27. 16:43

Kérdeznék én is. Ha ilyen zselatinos joghurttortát készítek, és én nem szeretem az alj nélküli tortákat, akkor sütnék mondjuk 2-3 tojásból piskótát. Ezt a piskóta lapot kihűtöm, bent hagyom a kapcsos tortaformában, erre tenném a zselatinos joghurtos keveréket.

Csinált már ilyet valaki? Az lenne a kérdésem, hogy nem áztatja el a piskóta lapot ez a joghurtos dolog?

2009. máj. 27. 16:25
a legjobb a dr oetker zselatinfix
2009. máj. 20. 14:06

Én porral szoktam.

Egy normál méretü tortához való krémhez 1 evökanálnyi zselatinthoz olyan fél-1 deci vizet öntök, ezzel felmelegítem a zselatinport,hogy felolvadjanak a szemcsék, de nem szabad felforralni.

Ezt keverem a túrós-tejszínes krémekhez.

Nekem ez mindig összetartja a krémet (persze 5-6 órát állni kell a hütöben, hogy megdermedjen).

Viszont ha több folyadékkal csináltam, akkor számomra túl zselés lett a krém, nem pedig habos érzésü:)Remélem érthetö:)


Sok folyadékot akkor használok a zseléporhoz(persze akkor port is többet), amikor bevonni kell a zselé, mondjuk gyümölcstorta tetején a gyümidarabokat.


Nekem ez mindig beválik:)

2009. máj. 20. 13:45

és melyik a jobb a por vagy a lapzselatin?

tudja valaki?

nemrég porral csináltam a joghurt tortát de nem jött be vagy lehet hogy elrontottam valamit?

7. holdsugár85 (válaszként erre: 6. - Gevi1931)
2008. júl. 12. 23:56
Köszönöm szépen a tippeket, nagyon jó, kipróbálom! :)
2008. júl. 12. 22:02

BOCSÁNAT EL ÍRTAM A VÍZ ARÁNYT


25 GRAMMOS ZSELATINHOZ 2.5 DL VÍZ VAGY FOLYADÉK

2008. júl. 12. 21:43

1./A zselatint ahány grammos a tasak annyi deci vizzel kell felengedni és simára keverni.Ez attol is függhogy édes vagy sos dolgot készitünk, belőle

ha édeset lehet a befőt levét felhasznélni víz helyett,ha sósat akkor tegyünk bele egy kávéskanál ételizesitőt, ha savanyuságfélétkészitünk akkor citromos vizet használunk.

2./Főzni soha nem szabad!!!!! csak jól fel melegiteni

3.Ha gyümölcs tortát készitünk a piskotára ráöntjük a forró pudingot, és rátesszük a gyümölcsöt meg várjuk,hogy teljesen kihüljön csak

langyosra kihült zselatint evőkanalanként öntögetjük rá be tesszük a hűtőbe és megint kivesszük 5-10 percmulva és adagonként mig van zselatin ha esetleg meg dermedt volna akkor

kis lángfölött meg melegitjük.

4. Ha turóban joghurtban kefefirbe használuk

akkor a feloldott zselatint belekeverjük

és ugy hütjük le és csak másnap szeleteljük soha nem mélyhűtőbe de ajánlatos folpackkal kibéleleni a torta formát vagy amibe készitjük.

Ha valamit nem értetek irjatok ,a cimemre

2008. júl. 12. 21:22
Segítek ha kell de csak priviben!!
2008. júl. 12. 21:12
ez engem is érdekelne, mi is mindig így járunk
2008. júl. 12. 18:40

sehogy sem jövök rá, hogy kell elkészíteni a zselatinos recepteket, már a 2. sütimet ettük kiskanállal... :D

Melyik fajtát érdemes venni? Mik az arányok? Fel kell főzni? De milyen hozzávalóval együtt?

2008. júl. 12. 18:38
Zselatinos sütemények (pl.joghurttorta) elkészítése

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook