Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Zöldfűszeres gombafejek recept

Zöldfűszeres gombafejek recept

A Zöldfűszeres gombafejek hozzávalói:
8-10 közepes méretű szép friss champignon gomba
egy-egy nagy marék friss zöldfűszer (ami található otthon, nálam most: petrezselyem, tárkony, kakukkfű), felaprítva
zsemlemorzsa(annyi, hogy a massza ne legyen se túl lágy, se túl kemény)
2 gerezd fokhagyma
10 dkg reszelt sajt
2 nagy ek vaj
só, bors, olívaolaj


A Zöldfűszeres gombafejek elkészítési módja:
Egy tálban összekeverem a zsemlemorzsát a reszelt sajttal, a zúzott fokhagymával, a zöldfűszerekkel,és a puha vajjal (ha a hűtőből vettem ki, fél percre alacsony teljesítményen beteszem a mikróba). A gombát letörölgetem (nem mosom!), kivájom a közepéről a szárát, hogy jó kis üreg keletkezzen benne. A kalapokat megkenem olívaolajjal, sózom, borsozom és mindegyiket púposan megtöltöm a zöldfűszeres keverékkel. Beteszem a sütőbe és 10 percig sütöm (ezalatt a gomba átsül és a töltelék is szép piros ropogós lesz)


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A zöldfűszeres gombafejek elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook