Zöldbab másképpen recept
30 perc
A Zöldbab másképpen hozzávalói:
Kb 0.5 kg sertés vagy baromfi hús
0.5-1 kg zöldbab,
étolaj, vagy zsír,
hagyma,
tejföl,
liszt,
tárkony, tárkonyecet, petrezselyem zöld,
só, bors, cukor,
A Zöldbab másképpen elkészítési módja:
Először a húst és a hagymát összevágom, majd egy fazékban a hagymát étolajban vagy zsírban megdinsztelem, majd hozzárakom a húst mintha pörköltet készítenék.Nem adok hozzá pirospaprikát, csak borssal sóval, és tárkonylevéllel fűszerezve, kevés vízzel felöntve főzöm. Mikor a hús már félig megpuhult, hozzáadom a megtisztított és összevágott fiatal zöldbabot. A zöldbab hozzáadása után felöntöm vízzel, vagy az előzőleg külön főzött zöldbab levével, de csak annyira hogy ellepje, és fedő alatt az egészet puhára főzőm. Mikor már megfőlt, leveszem a tűzhelyről, és hozzáadok egy mokkáskanál tárkonyecetet, egy fél mokkáskanálnyi cukrot. A tejfölt két kanál lisztel csomómentesen elkeverve, a zöldbabos raguhoz keverve azt behabarom. A tűzhelyre visszarakva csak egy rövid ideig felforralom, a tálaláskor mikor már nem forró, a tetejére apróra vágott petrezselymet szórok.
Mivel tavaly elégé csapadékos volt a nyár, ezért sok finom gomba is termett, volt, hogy a főzés befejezése előtt három perccel kb. 30 dkg szegfűgombával is gazdagítottam, amivel tartalmasabbá és finomába, pikánsabbá vált az egész. Ez a recept is egy sok éve jól bevált saját próbálkozásom, eddig aki megkóstolta mindenki kért repetát. Fűszerezni én általában úgy szoktam, hogy a fogyasztása közben külön érezem a bors és a többi fűszer ízét is.
Az elkészítéséhez sok sikert, és jó étvágyat kívánok!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 067fa82f9a, 2015. márc. 14. 20:36
A zöldbab másképpen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.