Burgonyakrokett fokhagymás mártogatóssal... recept


60 dkg burgonya
5 dkg zsemlemorzsa
1 tojás
2 teáskanál vaj
petrezselyem zöld
3 gerezd fokhagyma
só, bors
Panírhoz
2 tojás
15 dkg zsemlemorzsa
Mártogatóshoz:
4 evőkanál tejföl
1 evőkanál majonéz
6 gerezd fokhagyma
bors
A Burgonyakrokett fokhagymás mártogatóssal... elkészítési módja:
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük. Mikor langyos összetörjük, belekeverjük a vajat, a tojást, a zsemlemorzsát, a felaprított petrezselyemzöldet, a zúzott fokhagymát és sózzuk, borsozzuk. Majd 4-5 centiméteres rudacskákat formázunk belőle és vastagon bepanírozzuk őket tojással és zsemlemorzsával. Forró olajban kisütjük és papírtörlőre tesszük, hogy ne szívja be az olajat. Közben elkészítjük a mártogatóst. A tejfölt és a majonézt összekeverjük, hozzá adjuk a zúzott fokhagymát és megborsozzuk, már kész is. Melegen tálaljuk. Nyomtatás
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: ca43169457, 2015. márc. 9. 18:38
A burgonyakrokett fokhagymás mártogatóssal... elkészítési módja és hozzávalói.