Zöld fűszeres mártás babáknak recept

2 fej vöröshagyma,
2 dl húsleves,
2 dl fehérbor,
1 dl tejszín,
kevés liszt,
snislling, só, bors, petrezselyem.
A Zöld fűszeres mártás babáknak elkészítési módja:
Felaprítunk 2 fej vöröshagymát, majd 2 dl húslevessel és 2 dl fehérborral fele mennyiségűre forraljuk. Leszűrjük. Két evőkanál lisztből 1 evőkanál olajjal barnarántást készítünk, feleresztjük a hagymás- boros lével. Kevergetve jól kifőzzük. Ízesítjük sóval, borssal és 1-1 teáskanál vágott snidllinggel, zöldpetrezselyemmel, valamint medvehagymával (vagy tárkonnyal). Selymesítjük 1 deci tejszínnel.
Báránysül és vadhúsok mellé kínáljuk, egyéves kor után.
Kategória: Bébiételek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2006. szept. 27. 16:23
A zöld fűszeres mártás babáknak elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.