... nyilván azért kérdeztem meg, mert azt semmiképp nem szeretném ha szenvednének. Szeretném ha valamiféle kontaktot is tudnék kialakítani a kis madarakkal, de a pintyek nem igazán vevők erre. 3 éve azért került hozzam egy pár pinty mert máskülönben elpusztítottak volna őket. Az első tojó kirepült, utána hoztunk egy másikat a fiúnak, az meg beteg volt ( az allatkereskedok meg jó fejek h így is eladtak) utána megint hoztunk egy tojót,vele minden rendben, de mostanra annyira megöregedett a fiú, h elaludt, így itt maradt a tojó. Melle keresnek társaságot, de így, újra már más fajtával probalkoznék, hamar így alakítottam a dolgokat, h madaraim lettek. Emiatt gondolkozom csak hogy mit tegyek.
Ha azt akarod, hogy szenvedjenek, akkor elég :) de max kettő kisebb méretű madarat tartanék benne.
Különböző fajtájú madarakat meg max csak akkor, ha fióka koruk óta együtt vannak. Ugyan még soha nem próbáltam összeszoktatni egymással madarakat. Sok-sok szabadidő és kitartás kell hozzá.
Mentett fiókám van, aki kiesett a fészekből és nem gyógyult meg a szárnya, most már három éve van nálam. A kalitkája 100x60x50-es úgy, hogy ő nem tud repülni.És mi a baj a csak pinttyel? :) azok is nagyon cukik. Papagájom gyerekkoromban volt utoljára, így azokról nyilatkozni nem tudok, mert inkább anyu foglalkozott velük, mint én :D
Köszönöm a tapasztalatodat. Nekem anno azt mondtál hogy kettőnek bőven elég ekkora sőt többnek is. Azért mertem rajta elgondolkodni. Viszont szeretnek próbálkozni a papagáj okkal is, de ezt a pár nélkül maradt tojó pintyemet nem cserélném el. Sajnos nem tudom mitevo legyek, mert csak pintyet most nem szívesen tartanék.
Szerintem négy madárnak kicsi egy ekkora kalitka.Az én madárkám (aki akkora, mint egy zebrapinty) ennél nagyobb kalitkában van egyedül. A zebrapinty elég "akaratos" madár, nehezen jön ki másokkal. Én pintyféle mellé akartam volna egyet, de lebeszéltek róla.
Abban szeretném a tapasztaltak segítségét kérni, hogy mi a tapasztalat arról, ha papagájt és zebrapintyet akarunk együtt egy kalitkában tartani? Működőképes a dolog? Viszonylag nagy kalitka 86cm x 65cm x 53cm (szélességXmagasságXmélység). Egy zebrapinty párt és egy hullámos papagáj párt (vagy valamilyen kisebb méretű papagáj párt) szeretnék együtt tartani, tehát összesen 4 madár lenne egy kalitkában.
Illetve abban tudnátok segíteni milyen élő növényt tudnék betenni hozzájuk?