Zanussi Lehel fagyasztószekrény miért nem fagyaszt? (tudásbázis)
A miénknek használt,még évekig működött.
A hőfokszabályzó kattan, az jó.
Ha a gáz ereszt,azzal nem tudunk mit csinálni.A szerelő kiszállása, munkadíj, lassan új fagyasztót vehetek,annyit nem ér...A másik, itt a környéken nincs is hűtőszerelő..:(
Hát lányok, sajnos nincs jó hírem.Nem fagyaszt.Nekiálltam kipakolni belőle a meggyet,mentem ami menthető.Egy részét átpakoltam a hűtőm fagyasztójába.Másik részének nekiugrom, és kimagozom, lekvár lesz belőle...Ezt akartam megúszni, de nem sikerült,a fene egye meg...:(
Azért még teszünk egy próbát, fejre állítjuk a fagyasztót, ahogy tanácsolták,ettől rosszabb már úgyse lesz..ha már tönkrement az állásban...:(
Hogy van a hűtöd? A hőfokszabályzót az óramutató járása szerint tekerd maximumra. Tehát jobb felé. A piros, sárga lámpa még nem jó, a zöldnek kell világítania, akkor jó a hűtés. Nyugodtan tele pakolhatod, az nem igaz, hogy terheli a hűtést. A hűtőt felfordítani az abszorciós hűtőknél szokták, mert ott nincs motor, csak a hőáramlat.A motoron van egy hőérzékelő és nem engedi, hogy a motor leégjen. Azt hallani lehet, hogy kikapcsol, (nem zúg,) vagy mikor kapcsol be. Ha zúg, de nem hűt, a baj lehet a hőfokszabályzó rossz és esetleg amikor kimosták a hűtőt elment belőle a folyadék. Azt könnyebb cserélni. Ha a hőfokszabályzót visszatekered, akkor ki kell kapcsolnia mondjuk minimál fokozatban. Ha nem kapcsol ki, akkor csere. Nagyobb baj akkor van, ha a gáz valahol ereszt a keringető csőben, maga a motor általi részen. akkor szegény motor hiába megy. Valahol lyukas a cső. Azt újra kell gázzal tölteni.
Most hogy van a hűtöd? A hőfokszabályzót az óramutató járása szerint tekerd maximumra. Tehát jobb felé. A piros, sárga lámpa még nem jó, a zöldnke kel világítania, akkor jó a hűtés. Nyugodtan tele pakolhatod, az nem iagz, hogy terheli a hűtést. A motoron van egy hőérzékelő és nem engedi, hogy a motor leégjen. Azt hallani lehet, hogy kikapcsol, és ne zúg, vagy mikor kapcsol be. Ha zug, de nem hűt, a baj lehet a hőfokszabályzó rossz és esetleg amikor kimosták a hűtőt elment belőle a folyadék. Azt könnyebb cserélni. Ha a hőfokszabályzót visszatekered, akkor ki kel kapcsolnia mondjuk minimál fokozatban. Ha nem kapcsol ki, akkor csere. Nagyobb baj akkor van, ha a gáz valahol ereszt a keringető csőben, maga a motor általi részen. akkor szegény motor hiába megy. valahol lyukas a cső. Azt újra kell gázzal tölteni.
Nem nekem...sajnos...
Hanem az egyik váladzolonak...
Az elején azt írta az nem világít, erre gondoltam én, hogy akkor fagyasszon reggelig folyamatosan. De végül is ő dönti el. Bár az is lehet, hogy a zöldben rossz az izzó.
Ha csak a zöld ég, akkor már rendben dolgozik. Szerintem.
Látod, ez az, amire nem emlékszem. Mármint a narancs gombra... piros volt, ez ziher. Szerelő nem tudott azonnal jönni, hosszú hétvégére esett a balhé. Közben kértünk egy használaton kívüli fagyasztót kölcsön kolléganőm anyósától, de nem kellett átpakolni végül. Szerelőnek nem volt pofánk mondani, hogy vaklárma történt, hanem azt telefonáltuk, hogy tárgytalan a hívás, vettünk újat :DD
Szerintem reggelig nyugodtan hagyhatod, ha az jelzi a folyamatos fagyasztást, gond nem lesz belőle.
Köszi..:)
Holnap dolgozom egész nap,reggel még ránézek, este majd íruk, van e változás.
Köszi mindenkinek a segítséget, akár sikerül, akár nem...:)
Ha jól értem neked 3 napig nem hűtött rendesen, és mire jött volna a szerelő, beindult?
A narancssárga kapcsolót akkor most hagyjam bekapcsolva,hogy gyorsabban hűtsön?
Mert az egyik válaszoló azt írja, neki úgy megy, hogy csak a zöld ég...
Rendben, drukkolok neked, hogy végül megoldódjon a probléma és működjön ahogy kell.
Minden fiókba tettem én is valamennyit...
A hőmérő mér...csak nem tudtam minden hsz ra reagálni...
Lehet, hogy butaság amit írok. Én a meggyet elosztanám minden fiókba, ha egymáson van, szerintem több energia kell neki, hogy átfagyassza. Vagy nem, én úgy csinálnám :D
Annak a bizonyos "lámpa/kapcsolósornak" működése.
1 kapcsoló kapcsol: zöld üzemjelző lámpa világít.
2. kapcsoló is(!) kapcsol: sárga lámpa is világít.
Funkciója: ha nagyobb mennyiségű fagyasztandó árú várható (holnap disznóvágás), direktre kapcsolja a hűtést, ezzel kiiktatja a termosztátot/hőfokszabályzót, jóval mélyebbre hűt le, egy kicsit akkumulálja a hideget, tartalékot képez.
Piros lámpa: ha a beállított érték (normálisan ca. -15_-25)
fölé emelkedik 5C-al, (nyilván hiba van, esetleg rengeteg meleg árut pakoltak bele), akkor kigyullad a piros lámpa. Ez bekövetkezik meleg hűtő indításakor is természetesen, de idővel persze kialszik, mert "lefelé hűlvén", eléri a megfelelő hőmérsékletet.
[link]
Én írtam neki, hogy mérje mennyi fok van benne, arra nem válaszolt :(
Majdnem 3 napig. Disznóölésben voltunk és hússal pakoltuk tele. Nem romlott meg, mert fagyasztott a hűtő, 0 fok alatt dolgozott, de nem érte el a - 18-at, amire be volt állítva.
Képeket találtam a készülékről, de használati útmutatót nem.:/
Ezen a két linken szó van róla, de a diplodocs-on már nem találni.
[link]
[link]
Jo,persze,csak mar zolden vilagitana...de jo lenne!
azért ird majd meg,hogy jó lett-e,
Ha jol latom 125 ft volt...??
En a tetejen levo hofokszabalyzora gondoltam,amit penzermevel lehet elforgatni...
Nem az elejen levo vilagito gombokra.
További ajánlott fórumok: