Zabpehelykeksz... Hogyan? (beszélgetés)
Leírtam, nem? Túlmelegíti a szervezetet nyáron, amikor nem melegre, hanem hidegre van szüksége. Nehezen tudjuk megemészteni meleg időban és elkezd erjedni a szervezetben.
Ezért nemn szabad egyébként gyümölcsöt sem enni étkezés után. Fennakad a nehezebb kajákon és alkohollá erjed.
Csak nyáron, melegben kerülendő a zabpehely és minden zabos cucc.
sziasztok
sziasztok!
Venes, egy kicsit a frászt hoztad rám, mert azt írod, hogy a gyerekeknek a zabpehely tilos. Az én lányom minden reggel azt eszik, kb. féléve szokott rá...
Kérlek, válszolj, miért nem jó...
Előre is köszi!
4
A zabpehely nagyon sokmindenhez jó. Én ,,tejet" készítek belőle, meg ház a műzli is tartalmazza. De sütikbe a legjobb. Vagy ha önmaga a sütemény fő alkotója.
Nem tudom, hogy hallottátok e, de vigyázni kell azért vele. Igaz, hogy gondolkodást serkenti és télen melegíti a testet, vagyis a szervezetünket, de nyáron éppen ezért a melegítő hatásért nem szabad használni(gyerekeknek, terhes nőknek tilos!). Nehezen bírja a szervezetünk feldolgozni. Ilyenkor helyette jöhet a rozspehely, búzapehely. Azok is nagyon ízesek.
Szia!
Pehelyből szerintem szét fog esni!
A zabpehelyből beg főzhetsz a gyereknek finom tejbezabit! :)))
Koszi, mostmar tenyleg nekilatok. Az a bibi, hogy a pehely mar megvan, es szeretnem elhasznalni, ahelyett hogy most meg zabpehelylisztet is veszek, ami aztan ott arvalkodik megint a spajzban. Szoval marad a botmixer, vagy az egesz pehely. No meg meglatom hogy kuzdok meg vele, elmeselem ha sikerult!
Megyek aludni mert koma vagyok. :)
Kleo
Ez azt hiszem teljesen hasonló, most találtam Timcsi cikkében:
Csokis keksz (2-es update kód)
7,5dkg zabpehely, 7,5dkg búzakorpa, 0,5dkg szódabikarbóna, 2-3 ek. kakaópor, 10dkg puha vaj,1 tojás, édesítő. Sütőt előmelegíteni. 5dkg zabpelyhet pirítok és őrlöm kávédarálóban. Majd mindent összekeverek, miután a tojást, vajat, "cukrot" habosra keverem.Diónyi nagyságú golyókat formálok,lapítom.8 perc alatt megsütöm. Vigyázni kell, mert egy sütésnél max.6-7 fér a tepsibe, így nem nőnek össze.
Nincs mit!
Akkor használj zabpehelylisztet ahelyett, lehet bioboltban kapni.
Szia!
Ezt próbáltam és nagyon finom:
7, 5 dkg zabpelyhet meg kell pirítani sütőben, majd ledarálni. 7, 5 dkg korpát (zab vagy búza) 2-3 dkg zabpelyhet, kicsi szódabikarbónát, 3 evőkanál kakaóport (vagy fahéjat, kókuszt) keverj össze. Egy tojást keverj össze egy pohár tejföllel vagy joghurttal és 2-3 evőkanál édesítővel. Gyúrd össze ezeket és formáld golyókká amiket sütőpapírral kibélelt tepsibe távol egymástól helyezz és lapítsd keksz formájúra. Jól megnőnek vigyázz. 8-10 perc alatt megsül. Ha kihűlt eheted vagy belemárthatod light fehércsoki szószba.
További ajánlott fórumok:
- Tényleg remekül fogyaszt a barnarizs, zabpehely, zabkorpa "trio"?
- Zabkása, zabpehely jó fogyi idején?
- Rizspehely, zabpehely babáknak?
- Mi készülhet zabpehelylisztből és hogyan?
- A zabkorpától és a zabpehelytől, kinek volt erős bélmozgása?Vagy csak nekem van ilyen! És mivel szüntethetném meg?
- Hallottál már az (Kölln) instant zabpehelyről? Hogyan használható?