Zabpehely. Mennyiért, hol veszed és hogy eszed? :o) (tudásbázis)
...és 15 dkg margarin
(megöl a technika) :))
Főzd meg tejben, kása sűrűségűre, tegyél hozzá tojássárgáját, szűrt befőttet vagy apróra vágott aszalt gyümölcsöt a felvert tojásfehérje habot, és süsd meg a sütőben tepsiben de formában sütve még szebb is, szépen díszítheted tejszínnel, kakaóporral, reszelt csokival stb. Viszonylag egyszerű és egészséges desszertet csinálhatsz belőle.
De csak símán kéásának is nagyon finom vacsira vagy reggelre.
Anyukám csinált belőle régen almás sütit, de azt nem tudom, hogyan (pite jellegűt) a régi csomagolásán a papírzacskón volt a recept.
Ha valaki tudja, írja meg, kérem szépen!
DMben vettem, illetve legutóbb a Sparban.
Zabkását szoktunk reggelire főzni, tövvfélét kikísérleteztem már (natúr vajjal, natúr lekvárral, natúr friss gyümölccsel, aszaltgyümölcsös, almás, kókuszos, kakaós). Általában mézzel édesítem.
Sziasztok!
Én a Lidlben veszem mennyiért nem emlékszem de nem drága.
Müzlivel keverve vagy csak simán joghurtba, sütik tésztájába(negyed v. fél pehely a liszt helyett), nagyon finom.Kekszet is lehet készíteni belőle az is finom.
Rakott zöldséget pl. rizs helyett gerslivel+z.pehellyel nagyon finom!
Szóval, sok mindennek fel lehet használni!
Béres Alexandra édességként is ajánja..
édesítőszeres tejben 5 percig fözni kell..isteni:-)
Tescoba, Auchanba szoktam venni.
Általában müzliként joghurttal, vagy gyümivel, de hallottam, hogy valaki azt használja panírozáshoz is a morzsa helyett.
Ja és a zabpehelygolyók... nasikának sem utolsó.
További ajánlott fórumok:
- Ha azt veszed észre, néha magadban beszélsz, annyi a mondanivalód, itt a helyed! :)
- A takarítónőd (ha van) mennyiért vállal heti 1 alkalom takarítást?
- Van olyan termék, bármi amiben a drágább márkásat veszed meg?(kozmetikai, bármi)
- Miből veszed észre külső szemlélőként, hogy két ember között van kémia/biztos vonzódnak egymáshoz?
- Milyen módon veszed rá magad, hogy szakítás után normális maradj?
- Miből veszed észre, hogy a sólámpa használ?