Zabkorpás receptek (beszélgetős fórum)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Sziasztok lányok!
Nincs valami új receptetek?
Hát lányok, kánaánt hoztam nektek... de csak az oldalon olvasgathatjátok a recepteket..
Az oldalon található, "Saját" megjelölésű diabetikus receptek a szerző szellemi tulajdonát képezik, kizárólag ezen a weblapon olvashatók és máshol nem tehetők közre! Másolásuk, megjelentetésük engedélyhez kötött, mely ügyben forduljatok a Lavik 92. Timp Kiadó Kft-hez.
Tehát az oldal:
Egy csúcsszuper háziasszony saját receptjeit és ötleteit, amiből én is ötleteket merítek, sütök főzök igazi update szerint. Van benne sok zabis recept is! Bal oldalon kicsit lentebb találjátok sötétkék blokkban az update-es recepteket!
Jó sütést főzést!
egy kis zabpelyhet beáztatok, és azt teszem rizs helyet
csak vigyázz, mert én jól megöntöztem vízzel, s persze mindet magába is szívta
és utána ugyanúgy készíted, mint a rendest
Zabpelyhes fasírt
Diétás jellemző: Szénhidrátszegény, Kalóriaszegény, Zsírszegény
Kategória: Húsételek
Hozzávalók: 250 g darált marhahús
100 g zabpehely
fokhagyma, só, bors, pirospaprika, ételizesítő
Elkészítés: A zabpelyhet beáztatjuk egy 20 percre ételizesítős vízben, majd hozzákeverjük a daráthúshoz, a fűszerekkel ízlés szerint. Aztán kevés olajon kisütjük az ízlés szerint formázott húspogácsákat.
Elkészítési idő: 20 perc
UPDATE diétás ételek
Hozzávalók: 3 dl tej (1,5%)
7 evőkanál zabkorpa
10 szem édesítőbogyó (Süssina)
Elkészítés: Éber felügyelet mellett forrald fel a tejet. Amikor fölhabzik, édesítsd, majd lapátold bele a zabkorpát. Húzd le a tűzről, s fedővel letakarva hagyd állni kb. 10 percig.
Elkészítési idő: 15 perc
Kalóriatartalom: 377 kcal
Szénhidráttartalom: 46 gramm
lehet rá szórni fahéjat, kakaóport, kókuszt, meg gyümidarabokat!!nagyon finom!!
Rozikám,nekem most van egy kis zabos töltöttkáposztám, küldjek?
ha jössz, majd ilyet eszünk, "mint a lovak"...
sziasztok, jöjjön az a fasírt, és a zabi, mert nagyon jól hangzik mindkettő...leírnátok a recepteket?
Köszi..
:)
Sziasztok,
Egy száz éves receptújságban találtam a következő receptet. Vasárnap megsütöttem, még a válogatós 7 éves kisfiamnak is nagyon ízlett.
25dkg zabpehely
3dl tej
15dkg kristálycukor
30dkg aszalt gyümölcs
5 tojás
Cukrot persze édesítőszerrel helyettesíteni.
Tejet felforralni és ráönteni a zabpehelyre, hagyni dagadni.
Tojásokat szétválasztani. Sárgáját a "cukorral" habosra keverni. Fehérjét keményre felverni.
A zabpehelyre ráborítani a sárgáját, a gyümölcsöket, majd a fehérjét. 180 fokon kb 30perc.
Én egy kicsit átszerkesztettem :). Aszalt gyümiből kevesebbet raktam bele (10dkg körül), viszont a tejes pehelybe belereszeltem kettő almát. Annak is simán felszívta a levét. Ja meg az almához járó fahéjat sem hagytam ki :)
A tepsit olíva olajjal kentem ki és zabkorpával beszórtam.
Finom és laktató süti lesz belőle.
Igy is finom lehet.Szokam ugyanigy,csak nyers
Karfiolból(reszelve)
nehogy kihaljon a fórum!!!
Sziasztok:)
kipróbáltam 1-2 ötletet..hááát ez a fasírt zabpehelyből isteni volt, nembeszélve a tejbezabiról:)))nagyon finomak:))))
Sziasztok! Köszi szépen a sok receptet, nekem, mint kezdőnek nagyon sokat segítenek. :)
Egy hete kezdtem az update-kúrát, és az előbb csináltam egy pizzát az itteni receptből. Aki csinált már, írja meg nekem, mennyit szokott enni belőle, mert én megettem egy kicsivel több, mint felet, de most úgy érzem kidurranok... Remélem most nem pont a zabkorpától fogok meghízni. :)))
Lehet,hogy már van itt hasonló recept,de én ma ezt ebédeltem:
Karfiol finoman:
Kis karfiol
3dkg zabkorpa
1 tk.olaj
25 g trappista
Karfiolt vegetás vizben megfőztem,zabkorpát az olajon megpiritottam,rádobtam a főtt karfiolt,még forrón rá a sajt,bors,petrezselyem,kész,isteni!
Igen,WW-zek.Nem bonyolult,megszoktam.
Azért szeretem ezt a diétát,mert megtanultam vele keveset enni,és súlytartásra is fogom használni.
Nagyon jó kis topikunk van,sokat segitünk egymásnak.