Vörös szőlőmag őrlemény (beszélgetés)
Szia,
én a Gere Attila pincészetéből származó mikroőrleményt használom, de én váltogatom, egyik nap az őrleményüket, másik nap az olajukat veszem be.
Nekem ízre is ez vált be a legjobban, de ennél éreztem először pozitív hatást is, mind vitalitásban, mind sebgyógyulásban, vagy úgy alapvető közérzetileg.
Én szedem, reggel egy teáskanállal. Én úgy veszem észre, hogy a térdemre nagyon jó hatással van. (porckopás, ízületi probléma)Aztán, hogy ez véletlen egybe esés-e vagy sem, az a későbbiekben fog kiderülni.
Én egy kiskőrösi forgalmazótól (gyártótól?) veszem, Juhász Illésné. (Így megtalálod a neten, sajna nem engedi feltenni a honlapcímet. Ott elég szép leírás is van róla) Nem olcsó. Az olcsóbbal az a "baj", hogy kivonják belőle az olajat. Ebben nemcsak szőlőmag hanem valamennyi héj is van. Valamint ez nem liszt, hanem őrlemény.
Tájékoztatást tudok adni, hogy mire jó. A szőlőmagban található polifenolok antioxidáns hatásuknak köszönhetően elősegítik a sejtek védelmét a szabad gyökök okozta káros oxidációs folyamatokkal szemben.
Védi az érrendszert a meszesedéstől,erősíti a vérereket, hajszálerek falait, ezáltal is csökken a trombózisveszély. Koleszterint szintet befolyásolja: növeli a jó, csökkenti a rossz LDL szintet.
Javítja a látást, férfiaknál prosztata, nőknél változókor, agyérelmeszedesés, stb ellen is ajánlott. Ha többet szeretnél még tudni, akkor írj privát. Üdv. Marika
Sziasztok!
Nem fogyszt senki szőlőmag őrleményt,hogy nincs hozzászólós?
Szerettem volna a véleményeteket olvasni,sokszor adtatok már jó tanácsot.
Van belőle mikro őrlésű meg durvább. Elvileg a durva őrlésű a bélrendszernek sem feltétlen tesz jól, meg a hasznos anyagok felszívódása is jobb. Vannak olyan étrend kiegészítők (pl. fehérjéknél nano technológia), aminél semmi nem támasztja alá a jobb hatékonyságot, de a szőlőmag esetében szerintem ez hihető, mert elég nehezen tudja a tápcsatornánk kikezdeni.
Élvezeti értékét tekintve szintén jobb a finomabb őrlemény, különben roszog a fogad alatt.
További ajánlott fórumok:
- A szőlőmag egészséges vagy ártalmas?
- Ki milyen házi arcpakolást használ ráncosodás ellen? Szőlőmagkivonatról vélemény?
- Ráharaptam egy szőlőmagra, azóta nagyon érzékeny a fogam! Ez elmúlik, vagy menjek fogorvoshoz?
- Mi a neve a szentjánoskenyér örleményből készült tápszer kiegészítőnek, bukós babáknak?
- 3 hónapja lejárt szavatosságú vörös szőlőmagőrleményt fogyaszthatok biztonsággal?
- Vörös szőlőmagliszt használata - tapasztalatok